Venelane sattus suure pahameele alla möödunud nädalal, kui oli üks mitmest Vene sporditähest, kes osales president Vladimir Putini poolt Lužniki staadionil korraldatud propagandaüritusel, millega tähistati Krimmi annekteerimise kaheksandat aastapäeva. Mitme sportlase riietel oli näha ka kurikuulsat Z-tähte. Bolšunovi riietel küll mitte, kuid tema osalemine üritusel on omajagu vastukaja tekitanud.

"See on hullumeelne ja idiootne. Mul ei ole sõnu," kommenteeris Norra väljaandele VG ettevõtte turundusjuht Helmut Hanus. "Ta on tõestanud end Putini toetajana ning see on täiesti vastuvõetamatu. Me täielikult distantseerimine end sellest."

Kinetixx toetas läbi Venemaa suusaliidu kõiki murdmaasuusatajaid ja kahevõistlejaid. Toetust said ka mõned venelastest laskesuusatajad. Mõni päev pärast sõja algust lõpetas firma venelastega koostöö. Sama saatus ootas ees ka valgevenelasi, kes olid Kinetixxiga seotud.

"Bolšunov ja teised on toetanud Putinit. Neid propagandasõul staadionil näha oli lihtsalt vastuvõetamatu. Seda oli kohutavalt kurb näha," lisas Hanus. Bolšunov oli varasemalt üks Kinetixxi esindusnägusid koos Norra laskesuusatähtede Johannes Thingnes Bö ja Marte Olsbu Röiselandiga. Hanus ei näe varianti, et nende koostöö venelastega võiks tulevikus jätkuda.

Bolšunov sai ka märtsi alguses kõva kriitika osaliseks, kui postitas endast sotsiaalmeediasse pildi Nõukogude Liidu koondise vormis. Seda tõlgendati mitmel pool kui toetusavaldust Ukraina sõjale. Hiljem võttis venelane selle pildi sotsiaalmeediast maha.

Hiljuti jäi Bolšunov ilma ka oma suurest sponsorist, Prantsusmaa suusatootjast Rossignolist.

Jaga
Kommentaarid