Paf Eesti-Läti liiga põhiturniiri viimases kohtumises oli Tartu Ülikool Maks & Mooritsa ülesanne kodusaalis Ventspilsi vastu selge – võit tagab koha play-offis ehk kaheksa parema hulgas. Kodupubliku marulisel toetusel võeti liiga teise koha meeskonna üle kindel 83:63 võit ja täideti seega ka ülesanne eeskujulikult. Braxton Huggins oli võidumängus üleplatsimees 31 punkti ja kaheksa lauapalliga.

Tartu Ülikooli spordihoonesse oli play-offi osas otsustavat kohtumist vaatama tulnud üle 500 inimese. Mängu avapoolaeg kulges võrdsete heitluses. Avaveerand lõppes 22:22 viigisesus. Kuigi Ventspils pääses teise veerandi keskel kuuega ette, tegi Tartu selle peale 14:1 spurdi ja haaras mänguohjad. Tartu poolel oli pidurdamatus hoos ameeriklane Braxton Huggins, kes tabas poolajaga viis kolmest ja kogus 22 punkti. Tartu võitis avapoolaja 49:41.

Teisel poolajal kodumeeskond enam kätte võidetud edu käest ei andnud. Järjepanu edu aitas suurendada Emmanuel Wembi hea tegutsemine ja Edmunds Elksnise korvid. Kolmanda veerandi lõpuks oli Tartu eduseis 64:52. Viimasel veerandil ei suutnud Ventspils kuidagi mängupilti muudatust tuua ja ilmselt hakati ka mõtlema sellele, et meeskonda on järgmisel päeval ees ootamas mäng TalTechiga ja nii oli lõpuvile kõlades Tartu võidunumbrid koguni 83:63. See oli Tartu jaoks ühtlasi ka nädala jooksul teine võit Läti suurklubi üle, sest viis päeva varem alistati võõrsil Riia VEF.

Braxton Huggins lõpetas mängu 31 punkti, kaheksa lauapalli ja efektiivsusnäitajaga 31. Emmanuel Wembi lisas kaksikduubli 20 punkti ja 11 lauapalliga. Edmunds Elksnis lisas 10 punkti.

Ventspilsi parim oli meeskonna kapten Kristaps Mediss 14 punkti ja kuue korvisööduga. Guntis Sipolins viskas 12 punkti ja kogus kuus lauapalli, Aurimas Majauskas lisas 10 punkti.

Tartu meeskonna peatreeneri Nikolajs Mazursi hinnangul täitsid mängijad plaani oodatust pareminigi. „Võita on alati hea, selliselt võita on veel topeltemotsioon. Mehed jälgisid täna mänguplaani isegi paremini kui me treeneritena ootasime. Suutsime kaitses hästi mängida ja lauavõitlust kontrollida. Leidsime hea mängurütmi, tegime rünnakul häid läbiminekuid ja kallutasime sellega mängu enda kasuks. Võtame asju päev korraga, valmistume igaks mänguks võimalikult hästi ette ja püüame ka protsessi nautida,“ sõnas Mazurs

Nädala jooksul kahe Läti suure alistamise kohta ütles Mazurs, et kasuks tuleb hea informeeritus. „Läti võistkondade alistamiseks aitab kindlasti kaasa see, et mul on hea ülevaade sealsetest mängijatest ja taktikast. Igal võistkonnal on oma eripärad ja me peame suutma nendega kohaneda. Play-offis tuleb meile vastu Riia VEF ja nad on kindlasti favoriidid, aga võtame asja mängu kaupa ja kunagi ei tea, mis juhtuda võib,“ ütles Mazurs mängujärgselt.

Võiduga kindlustas Tartu meeskond koha kaheksa parema hulgas ning veerandfinaalis tuleb vastu põhiturniiri võitja Riia VEF. Kahe võiduni peetava veerandfinaalseeriaga tehakse algust juba järgmisel nädalal, kui teisipäeval, 29. märtsil kohtutakse Riias. Tartu mängu toimumise aeg selgub lähipäevil.

Kohtumine täispikkuses: