Möödunud nädalal korraldas Venemaa president Lužniki staadionil propagandaürituse, millega tähistati Krimmi annekteerimise kaheksandat aastapäeva. Sellest võtsid osa mitmed kuulsad sportlased, teiste hulgas ka murdmaasuusatamise praegune valitseja Bolšunov. Mitme sportlase riietel oli näha ka kurikuulsat Z-tähte. Bolšunovi riietel küll mitte, kuid tema osalemine üritusel on omajagu vastukaja tekitanud.

Kolmekordne MM-medalist Halfvarsson usub, et Bolšunov ei peaks enam rahvusvahelistel võistlustel võistlema. "Kui toetad avalikult praegu maailmas toimuvat, siis sul pole enam areenile asja," rääkis rootslane Expressenile. "Tundub, nagu nad toetaksid Putinit, kui käivad tema üritustel. Ma lihtsalt ei mõista seda."

"See ei näe üldse hea välja. Neid pilte nähes on mul väga raske uskuda, et nad lubatakse MK-sarja tagasi," jätkas rootslane. "Nüüd tuleb jalg maha suruda. See on väga halb."

Halfvarssoni koondisekaaslane William Poromaa jäi sõnavõtus hoopis vaoshoitumaks. "Ilmselt ei peaks liiga palju rääkima. Nad võib-olla ei julge midagi muud teha, kui kohale minna," sõnas ta. "Olukord on keeruline."

Putini suurel sõul olid teiste hulgas kohal ka iluuisutajad Viktoria Sinitsina, Nikita Katsalapov, Jevgenia Tarasova ja Vladimir Morozov. Putinile avaldas toetust ka Tokyos kaks kuldmedalit võitnud ujuja Jevgeni Rõlov, kelle osas on Rahvusvaheline ujumisliit (FINA) alustanud uurimist. Spordifirma Speedo otsustas venelasega üldse koostöö lõpetada.

Bolšunov sai märtsi alguses karmi kriitika osaliseks, kui postitas endast sotsiaalmeediasse pildi Nõukogude Liidu koondise vormis. Seda tõlgendati mitmel pool kui toetusavaldust Ukraina sõjale. Hiljem võttis venelane selle pildi sotsiaalmeediast maha.

Hiljuti jäi Bolšunov ilma ka oma suurest sponsorist, Prantsusmaa suusatootjast Rossignolist.

Jaga
Kommentaarid