Austraallannalt uuriti esimese asjana, kas ta kavatseb enda nime maailma edetabelisse alles jätta või palub selle maha võtta. "Järgmises tsüklis ehk pärast Miami turniiri olen edetabelist väljas. See on kogu tennisekarusselli jaoks uus algus, mis on nende jaoks väga põnev," sõnas Barty.

Karjääri lõpetamise otsust selgitades sõnas Barty, et tal on veel palju unistusi, mida tahab täita. Ühtlasi vihjas ta, et soovib tulevikus tegeleda järgmise põlvkonna tennisistidega. "Ma arvan, et minu eesmärk ei muutu, ma panustan lihtsalt teisel viisil," rääkis ta. "Saan nüüd rohkem panustada tennisesse läbi noorte poiste ja tüdrukute ning läbi kommuunide."

"Saan pakkuda neile võimaluse tennist mängida. See meenutab mulle, kuidas tundsin, kui ise mängima õppisin. Olen väga elevil selle üle," jätkas austraallanna. "Loomulikult saan nüüd rohkem perega aega veeta, oma õdede ja nõbudega. Ootan seda väga."

Barty lahkus suurest tennisest ka 2014. aastal, kuid naasis kaks aastat hiljem tippsporti. Kas nüüd on lõplikult kõik? "Iial ära ütle iial, aga praegu on asi sellest kaugel," muigas ta.

Barty järel asub maailma edetabelis hetkel teisel kohal 20-aastane poolatar Iga Swiatek 5776 punktiga. Kreeklanna Maria Sakkari (26) kaotab talle 689 punktiga, neljandal kohal olev tšehhitar Barbora Krejcikova omakorda 743 silmaga.

Kui järgmine turniir oleks Prantsusmaa lahtised, mitte Miami Open, oleks teoreetiliselt võimalik esireketiks saada – eeldusel, et Barty tabelist eemaldatakse – koguni seitsmel naisel, sealhulgas Anett Kontaveitil. Käimasoleva Miami turniiriga võib Świątekist mööduda vaid hispaanlanna Paula Badosa (WTA 6.).