Pärast Venemaa sõjalist sissetungi Ukrainasse määrati Venemaa koondistele ja klubidele nii FIFA kui UEFA poolt määramata ajaks võistluskeeld kõikides rahvusvahelistes sarjades. Venemaa jalgpalliliit (RFU) otsustas vaatamata praegu maailmas valitsevale olukorrale, et on huvitatud kas 2028. aasta või neli aastat hiljem toimuva EM-i korraldamisest.

RFU täitevkomitee liige Rustem Saimanov kinnitas, et alaliit mõtleb kandideerimist tõsiselt. "See ei ole nali. Elu läheb edasi, me oleme avatud ja valmis," vahendas Goal.com venelase sõnu. "UEFA ja FIFA ei tohiks meie ees ust sulgeda."

"Me oleme korraldanud mitmeid kõrgetasemelisi võistlusi. Teeme ära! Tunnistan, et aega on palju ja olukord muutub," jätkas Saimanov.

Lisaks Venemaale tuli sarnase ettepanekuga välja Türgi, kes on samuti huvitatud emma-kumma EM-i korraldamisest. Juba varasemalt oli teada, et 2028. aasta Euroopa meistrivõistlustele kandideerivad ühiselt Suurbritannia riigid + Iirimaa. 2032. aasta EM-ile kandideerib lisaks Venemaale ja Türgile ka Itaalia.

Mõlema suurturniiri korraldajariigid pannakse paika 2023. aasta septembris. 2024. aasta Euroopa meistrivõistlused peetakse Saksamaal.

Jaga
Kommentaarid