Tänases TalTechi kodusaalis peetud kohtumises olid Avo Keele hoolealused paremad 25:17, 25:20 21:25 ja 25:20.

Publik sai näha tulist mängu, kus kohtunikul tuli koguni kahel korral näidata ühes geimis punast kaarti. Esmalt teenis selle neljandas geimis suud pruukinud TalTechi abitreener Uku Rummi ning seejärel tundus, et mäng on tehtud. Pärnu oli peal 12:5. Ometi ei andnud TalTech veel alla, treener Janis Sirelpuu tõi sidemängija kohale Aleksander Eerma asemel tagasi Martti Keele, tasapisi hakati vahet vähendama.

Otsustavatel hetkedel vahetas sidemängijat ka Keel, tuues platsile Richard Voogeli. Eduseisul 17:14 ründas Pärnu brasiillasest nurgamees Gabriel Cavalcante blokki ja maruvihane Keel teatas hoolealusele teravalt, mida sellest lahendusest arvab. Seepeale virutas Cavalcante käes olnud palli vihaga vastu maad, millega teenis punase kaardi, TalTech sai punkti juurde ja vahe oli juba minimaalne. Lõplikult kallutas kaalukausid Pärnu kasuks Toms Švansi head servid. Esiteks lõi ta Cris Karlis Lepa vastu serviässa, ka järgmine ta palling tuli Pärnu poolele kohe tagasi ja ukrainlane Bogdan Mazenko naelutas selle muretult põrandale. 22:18 eduseisu enam käest ei antud.

Pärnu resultatiivseim oli 15 punkti (+9) kogunud Markus Uuskari, suurepärase partii tegi temporündaja Mazenko (13 punkti; +12; rünnak 65%), hästi esines ka Švans (12; +4), oma tavapärases headuses paistis silma suvepealinna meeskonna libero Silver Maar, kes tõi igast asendist palle üles.

TalTechi vedasid skoori mõttes tavapäraselt Matej Šmidl (16; +2) ja Kevin Saar (12; +2), hästi sekkus vahetusest Rasmus Meius (11; +4).

Finaalseeria mängitakse nelja võiduni, algust tehakse sel pühapäeval kell 17 Tartus.

Lõppev hooaeg on eriline selles mõttes, et kõik neli kõrgliiga võistkonda on jõudnud vähemalt ühte finaali. Pärnu nüüd Eesti meistrivõistluste finaali, TalTech sai hõbemedalid Balti liigas ja Tallinna Selver jõudis kullamänguni karikasarjas. Nii karikasarja kui ka Balti liiga on võitnud Alar Rikbergi juhendatav Bigbank, mis ihkab kindlasti sel hooajal teha kübaratrikki.

Muide, ka mullu suudeti Eesti meistrivõistluste poolfinaalis tulla 0:2 kaotusseisust välja. Toona sai sellega hakkama Saaremaa Tallinna Selveri vastu.