Domratševa nimetab Venemaa kallaletungi Ukrainale Ukrainas toimuvaks konfliktiks ning avaldab lootust, et peagi saabub rahu.

„Tunnen, et võistlustelt eemaldatud sportlastele on tehtud ülekohut. Nemad ei ole sõda alustanud. Nende seas on ka inimesi, kes on igasuguse sõjalise lahenduse vastu. Sportlased armastavad sporti ning on andnud selle jaoks kõik. Paljude inimeste elud saavad sõja poolt hävitatud, kuid miks tahetakse hävitada veel nende inimeste elud, kes ei ole antud olukorras süüdi. Minu arvates on täiesti naiivne loota, et Valgevene ja Venemaa sportlaste võistlustelt eemaldamine aitab lahendada sõjalist konflikti,” kirjutas Domratševa.

Norra laskesuusalagendi Ole Einar Björndaleniga abielus olev Domratševa sai oma sõnavõtu eest palju kriitikat. Kui paljud Norra sportlased on Venemaa invasiooni osas võtnud tugeva seisukoha, siis Björndalen ei ole avalikult arvamust avaldanud.

Neljakordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Domratševa on koos Björndaleniga teinud viimastel aastatel Hiinas treeneritööd.
Jaga
Kommentaarid