Aston Martini jaoks kujunes 2022. aasta hooaja avaetapp Bahreinis väga nukraks. Nende sõitjad Lance Stroll ja Nico Hülkenberg piirdusid vastavalt 14. ja 17. kohaga.

Oma teisel F1 hooajal Racing Pointi nime all MM-sarjas neljanda koha saanud meeskond kukkus eelmisel aastal seitsmendaks. Nüüd näitavad esimesed märgid, et tänavune hooaeg tuleb veelgi raskem.

"Me kuuleme, et nende [Aston Martin] auto on katastroof," ütles Schumacher, vahendab F1-Insider.

Aston Martini tiimi rahastab miljardär Lawrence Stroll, kelle poeg Lance Stroll sõidab meeskonnas neljandat hooaega. Bahreini võistluse kvalifikatsioon oli Strollile piinlik kogemus - ta sai 19. koha ja kaotas ka Hülkenbergile, kes asendas koroonaviirusega nakatunud Sebastian Vettelit.

46-aastane Schumacher erilist kaastunnet Strolli suhtes ei tunne. "Stroll peaks endalt küsima, kas talle meeldiks mõni muu hobi. See oli tõesti piinlik," lausus Schumacher.

Sama skeptiline oli sakslane Lawrence Strolli suhtes, kes võtab Schumacheri sõnul Aston Martinis otsuste langetamisel endale tarbetult suure rolli.

"Lisaks istub talli omanik ilmselt nüüd koosolekutel ja dikteerib, kuidas asju ajada. Kui see on nii, lähevad asjad tõesti keeruliseks," arvas Schumacher.

"Selles meeskonnas on keskne eesmärk kadunud. Nad tahtsid liiga vara saavutada liiga palju ja see lihtsalt ei tööta vormel ühes. Sa ei saa lihtsalt panna palju raha ja palju inimesi ühte kastrulisse, segada kiiresti ja loota, et sellest supist tuleb midagi head. Meeskond soovis kasutada buldooseriga lähenemist ja see ei töötanud," lisas Schumacher.

Ralf Schumacher tegi aastatel 1997-2007 F1-s kaasa 180 etappi, teenis kuus etapivõitu ja pääses 27 korda poodiumile.