Pärast Venemaa sõjalist sissetungi Ukrainasse otsustas Medvedenko, et jääb kodumaad kaitsma. "Võimalus oli ka välismaale minna, aga praegu ei ole vaja kuskil mujal olla," rääkis ukrainlane Sport Arena vahendusel. "Praegu on vaja Kiievis püsida - olla toeks ja teha kõik, mis enda võimuses."

"Oleme enda piirkonnas organiseerinud peakeskused, kus osad inimesed töötavad logistika kallal, teised hoolitsevad tänaval valitseva korra eest," kirjeldas Medvedenko Kiievis toimuvat. "Mina patrullin linna, mu abikaasa töötab aga kommunikatsioonikeskuses."

Endise korvpallikoondislase sõnul on ta koos teistega üle võtnud politseinikurolli. "Meie eesmärgiks on rüüstamiste minimaliseerimine. Samal ajal otsime taga saboteerijaid, keda meil on õigus kinni võtta ja ametivõimudele üle toimetada," rääkis Medvedenko, lisades, et linnas on üldine elu jäänud vaikseks.

Medvedenko avaldas, et on pidevas kontaktis maailma korvpalli katuseorganisatsiooni FIBA ja NBA-ga. "Pärast seda, kui sõja võidame, alustame toetusprogrammiga, mille abil taastame spordi infrastruktuuri Kiievis."

Kiievi Budivelnõkis 1997. aastal profikarjääri alustanud Medvedenko jõudis 2000. aastal Los Angeles Lakersisse. Ta mängis klubis kuus hooaega, tulles kahel korral ka NBA meistriks. Hooaja 2006/2007 veetis ta Atlanta Hawksis. NBA-s jäid põhiturniiril tema keskmisteks näitajateks 12,7 minutiga 5,3 punkti ja 0,5 resultatiivset söötu.

Jaga
Kommentaarid