Tartlased pöörasid mängu enda kasuks teise poolajaga. Lõpuveerand võideti 22:13.

Ligi 27 minutit mänginud Braxton Huggins tabas kolm kaugviset ja lõpetas mängu 16 punktiga. Märt Rosenthal ning Tartu saalis debüüdi teinud Oleksandr Kovliar viskasid 10 punkti. Korraliku esituse tegi ka Emmanuel Wembi, kes tõi küll vaid kolm punkti, ent kogus 10 lauapalli ja tegi viis viskeblokeeringut.

Tartu peatreener Nikolajs Mazursi sõnul otsustas mängu kolmanda veerandaja kaitse tihendamine. „Me ei olnud mängu alguses eriti just kaitses osas piisavalt keskendunud ja lasime neil kergeid korve visata. Seetõttu pidime tegema lisapingutuse, et järgi jõuda. Kolmanda veerandaja teisel poolel saime hea pallisurve kaitses üles ja see tõi ka rünnakul edu. Kõige tähtsam, et saime siit mängust võidu ja nüüd on üks päev Ventspilsiga otsustava mängu ettevalmistuseks,“ sõnas Mazurs.

Nii Tartu kui Rapla arvel on pärast tänast 11 võitu ja 14 kaotust. Rapla jäi täna kodus alla Kalev/Cramole 61:85. Valmiera asub tabelis kümnendal kohal, olles kogunud kaheksa võitu ning 17 kaotust.

Play-offi saatust osas otsustav mäng on Tartul juba neljapäeval, kui võõrustatakse BK Ventspilsi. Raplal jääb mängida Tallinna Kaleviga.

Hendrik Eelmäe intervjuu: