Esmakordselt kuulsas derbimängus osalenud Pierre-Emerick Aubameyang lõi Realile kaks väravat – 29. ja 51. minutil. Avapoolaja lõpus jõudis sihile Ronald Araujo ja teise mängupoole alguses Ferran Torres.

Eelmised viis El Clasicot võitnud Real jätkab vaatamata kaotusele La Liga liidrina, edestades üheksa vooru enne lõppu Sevillat üheksa punktiga. Mängu vähem pidanud Barcelona tõusis Madridi Atletico kõrvale kolmandat kohta jagama ja kaotab Realile 12 punktiga.

Barcelona püsib nüüd kaotuseta 12 järjestikust mängu ning nende peatreener Xavi lubas, et meistritiitli eest võideldakse lõpuni. "Ma ei tea, kas suudame tiitli võita, kuid me ei saa midagi välistada. Võib-olla oleme natuke hiljaks jäänud, kuid see on meie jaoks väga suur võit," lausus õnnelik hispaanlane.

"Olime Madridi Realist palju paremad. Mängisime siin peaaegu nagu kodumeeskond. Seda päeva tuleb nautida mitte ainult Barca peatreenerina, vaid ka fännina. Oleksime võinud lüüa ka viis või kuus väravat," lisas Xavi, kes palgati Ronald Koemani asemele novembris.

Reali peatreener Carlo Ancelotti, kelle hoolealused mängiti üle nii tehniliselt kui taktikaliselt, tunnistas, et see oli väga halb mäng. "Planeerisime mängu halvasti ja mängisime halvasti. Palun kaotuse pärast vabandust ja tunnen ennast halvasti. Kuid me peame selle perspektiivi panema," lausus kogenud itaallane.

Reali ei saanud eile aidata vigastatud Karim Benzema ja Ferland Mendy.

Jaanuaris palgatud Aubameyang on nüüd löönud Barcelonas 11 mänguga kokku üheksa väravat.