"Kätte on jõudnud kevadine aeg, kus hooajale tuleb mõtiskledes tagasi vaadata ning seekord minu puhul ka eelnevale 16-le aastale. 2006. aastal otsustasin laskesuusatamist proovida ning sellest sai hetkega minu kirg," kirjutas Ermits. "Läbi kümne hooaja olen osalenud MK-sarjas ning olen saanud kolmel korral võimaluse Eestit esindada olümpiamängudel."

"Läbi laskesuusatamise olen kohanud tuhandeid vingeid inimesi ning näinud palju maailma. See on olnud ikka tõsiselt lahe periood minu elus," lisas laskesuusataja. "Mis saab edasi? - On keeruline täna öelda, kuid tunnen, et on aeg uute väljakutsetega edasi liikuda!"

Ermitsa parimaks individuaalseks tulemuseks MK-etappidel jäi 11. koht hooajal 2015/2016 USA-s Presque Isles. Tänavu oli tema parimaks tulemuseks 19. koht Ruhpoldingul sprindis.

Olümpiamängudel käis Ermits kolmel korral (Sotši, Pyeongchang ja Peking). Tema parimaks kohaks individuaalselt oli Pyeongchangi individuaaldistantsi 32. koht. 2019. aasta Östersundi MM-il sai ta samal alal 38. koha.