Eesti esindusvõistkonnal koossesisus Daisy Kudre Schnyder - Mattis Jaama oli eelmisest aastast pagasis pronksmedal ja medalilootustega mindi starti ka seekord.

Avavahetusest tuli Daisy tihedas liidrite grupis, alates teisest vahetusest oli Eesti duo stabiilselt pronksipositsioonil, mida ankruvahetuses kippus ohustama Soome, kuid Mattis Jaama õigeaegne finišispurt jättis korraldajamaa seekord medalita.

Kuldmedalid võitis Norra paar Anna Ulvensoen - Jörgen Baklid ajaga 39.49, hõbeda teenis Rootsi duo Anna Magdalena Olsson - Linus Rapp (+0.19), Eesti paar kaotas võitjatele 47 sekundiga.

Daisy Kudre Schnyder: ”Medal oli meil täna kindel eesmärk ja ma alustasin väga agressiivselt, aga enesetunne ei olnud tegelikult täna kõige parem ja seetõttu tuli ennast pidevalt motiveerida iga sekundi eest võitlema. Aga kõik läks hästi ja Mattis tegi supersõidud, nii napi eduga Soome ees pronks võita oli väga magus.”

Mattis Jaama: “Esimesest vahetusest peale, kui Daisy tuli liidrite hulgas, olime väga motiveeritud, sest nägime, et oleme kõige kõrgemate kohtade konkurentsis. Teadsin viimases vahetuses, et edu Soome ees on vaid paarkümmend sekundit, mistõttu ma ei tohi ühtegi viga teha ega hoogu alla lasta. Kui lõpu eel nägin, et vahe on õige väikeseks sulanud, pani endast kõik välja ning finišisirgel oli selge, et konkurent enam lähemale ei saa ja medal on meie.”