Kui kahel esimesel võistluspäeval olid Eesti juunioride koondise liidri Olle Ilmar Jaama ponnistused luhtunud suusa purunemise tõttu, siis seekord varustus alt ei vedanud ja väga hea sooritus tõi noorele talendile juunioride MM-pronksi. Kuldmedali võitis soomlane Niklas Ekström ajaga 1.06.04, hõbeda teenis rootslane Albin Gezelius kaotusega 2.01, pronksimehe kaotuseks finišis oli 2.35.

Olle Ilmar Jaama: “Võistlus oli alguses tihe ja närviline, kõik tugevad on ühisstardis ju koos ja liiguti tihedas grupis. Sellest tulenevalt tegin teadlikult mõned sellised teevalikud, mis lasid mul pisut vabamalt ja iseseisvalt sõita. Jäin liidritest pisut maha, aga kuna mul oli raja alguses pikem hajutus, siis sain pärast üksi sõites segamatult oma positsiooni parandada. Olen alles esimest aastat juunioride klassis ja jään tänase pronksiga igati rahule, midagi hingele kripeldama küll ei jää.”

Suurepärase sõidu tegi ka Timo Kudre, kes lõpetas noorte EM-i arvestuses viiendana, kaotades kulla võitnud soomlasele Pyry Riissanenile 3.46.

Timo Kudre: “Sõit läks hästi. Tegin iseseisvad teevalikud, suuri vigu sisse ei tulnud. Grupis konkurentidega koos sõitmisel oli tempo väga kõrge, aga suusad olid mul head ja kõik laabus. Neljas koht jäi ainult kaheksa sekundi kaugusele, sellest on muidugi kahju, aga medalini täna ei oleks küündinud.”

Samas klassis lõpetas tubli 10. kohaga Chris Marcus Krahv (5.18), 20. oli Maanus Udam (+15.55) ja 26. Markus Juhkam (+26.59).

Naisjuunioride seas tuli maailmameistriks norralanna Kristin Melby Jacobsen, Liis Marii Kaso saavutas 10. koha (+7.51) ja Laura Elisabeth Christel Laan 17. koha (+14.33), Birgit Rõõmu tulemus tühistati.

Noorte EM-i neidude klassis võitis soomlanna Eeva Liina Ojanaho, Anett Liisa Parts oli 17. (+17.22), Harriet Koppel 19. (+17.48) ja Mareli Vaher 22. (+24.41).