"Viimastel aastatel hakkasid meie suhted Venemaa treenerite ja laskesuusatajatega paranema. Nüüd kardan, et need jahenevad taas. Olen proovinud mõnede tuttavate Venemaa treeneritega rääkida. Nad ütlevad täpselt samu asju nagu Venemaa propaganda - et tegu on sõjalise operatsiooniga, mis saab varsti läbi," vahendas Mazet' sõnu Dagbladet.

"Nad ei saa aru, mis toimub. Neil treeneritel, kellega rääkinud olen, pole tegelikust olukorrast mingit pilti ees," lisas ta.

Venemaa kallaletung Ukrainale on Norra laskesuusatajatest isiklikus plaanis enim mõjutanud Vetle Sjastad Christanseni, kes pidi aprilli lõpus minema Sergii Semenovi (Ukraina) ja Aita Gasparini (Šveits) pulma.

"Loomulikult see tühistati. Sergii elab Šveitsis. Rääkisin temaga Otepää ja Kontiolahti MK-etappide ajal, ta näitas mulle pilte oma perest, kes peidavad ennast varjendites pommide eest," rääkis Christiansen.

33-aastane Semenov on maailmameistrivõistlustelt võitnud kaks individuaalset pronksi, Euroopa meistrivõistlustelt on tal kaks kuldmedalit.

Jaga
Kommentaarid