Tagareie vigastusega võidelnud Fosti sai ajaks 1:03.58, saades sellega 18. koha. Jooksu võitis ugandalane Victor Kiplangat ajaga 1.00,11. Fosti isiklik rekord on 2020. aasta oktoobris Poolas toimunud poolmaratoni MM-il joostud 1.03,03.

Fosti, kes on isa kaudu pooleldi ukrainlane, kirjutas Facebookis: "Spordis, jooksmises räägitakse, et sõltub parima tulemuse saavutamine paljudest "pusle tükkide kokku saamisest", kuid kõige olulisem on õige puhkuse ja treeningu koormuse osakaal, et teha ära oma tulemus. Elus on minu meelest sama kõigest aru saamiseks ei pea täielikult kokku panema puslet et tervik pilti mõista. Ukraina on kannataja pool, kaitsevad oma kodumaad agressori poolt... Selge see, et sõjas on rohkelt kaotajaid. Sõda on vaja vähestele, üksikutele. Selleks, et seda peatada on vaja, et igaüks meist mõistaks mis on must ja mis on valge ja jagaks seda. Igal ühel meist peab olema õigus õelda välja "EI sõjale", kuid meie naaberriigis see nii ei ole."

24. veebruaril, kui sõda Ukrainas puhkes, rääkis Fosti Õhtulehele, et võttis kohe oma Ukraina sugulastega ühendust. "Ma saatsin tädipojale sõnumi, ta oli varem ka ise sõjaväega seotud. Neil oli teave, et Venemaa ründab juba 16. veebruaril. Selleks ajaks läksid nad maale, kuid hiljuti naasid uuesti Kiievisse. Nüüd saatis ta ema uuesti maale, kus on ka teine tädi ja onu," rääkis Fosti.

Jaga
Kommentaarid