Šveitsis baseeruv FINA on ühena vähestest suurtest spordialadest keeldunud Venemaa sportlasi karmilt sanktsioneerimast. FINA on otsustanud, et Vene ja Valgevene ujujad peavad MM-il osalema neutraalsete sportlastena ehk ilma lipu ja hümnita.

Šveitsi ujumisliit ütles teisipäevases avalduses, et nende osalemine MM-il olukorras, kus Vene ja Valgevene sportlastel samuti võistelda lubatakse, on "hetkel sobimatu".

Eesti ujumisliit tegi 26. veebruaril kõigi Põhjamaade ujumisliitudega FINA-le avalduse, milles nõuti kõikide Venemaale või Valgevenele antud võistluste ümber tõstmist ning nende esindajate osalemise keelustamist rahvusvahelistel võistlustel.

"Ukraina sportlased on Venemaa ja Valgevene valitsuste ebainimlike sammude tõttu sunnitud treenimise ja võistlemise asemel kaitsma oma kodusid ja peresid. Kuni olukord pole lahenenud, ei tohi Venemaa ja Valgevene rahvusvahelises ujumiselus osaleda," seisis avalduses, millele olid alla kirjutanud lisaks Eestile Taani, Fääri Saarte, Soome, Islandi, Läti, Leedu, Norra ja Rootsi ujumisliidud.

"Me oleme südames ja mõtetes Ukraina rahva ja ujumisperega, kes on surutud julma sõtta ja peavad võitlema ellujäämise nimel, selle asemel, et basseinis tegusid teha."

Jaga
Kommentaarid