Villareal asus juhtima 78. minutil, kui Juventuse karistusalas kukutati Fancis Coquelin ning VAR-i abiga määratud penalti realiseeris Gerard Moreno. 85. minutil suurendas külalismeeskond nurgalöögist eduseisu, mängides värava ees jalaga löögile Pau Torresi. Viimase naela lõi Juventuse kirstu Arnaut Danjuma samuti penaltist esimesel üleminutil - käega oli karistusalas palli puutunud Matthijs de Ligt.

Mänguskoor ei peegelda siiski tõelist jõudude vahekorda kogu mängu lõikes. Seis võinuks olla ka hoopis vastupidine, kui avapoolajal poleks mitme suurepärase tõrjega Villareali halvimast päästnud nende väravavaht Gerónimo Rulli.

Juventuse domineerimist tõestab ka statistika:

Prantsusmaal toimunud mängus suutis Lille Chelsea vastu 38. minuti penaltist (Burak Yilmaz) juhtima minna, kuid poolaja kolmandal üleminutil taastas kokkuvõttes Chelsea kaheväravalise eduseisu Jorginho söödust Christian Pulisic. Lõppskoori vormistas 71. minutil Cesar Azpilicueta.

Statistika:

Kaheksa veerandfinalisti, kelle nimed reedel kell 13 loosikaussi asetatakse: Müncheni Bayern, Manchester City, Lissaboni Benfica, Londoni Chelsea, Madridi Atletico, Villarea, Liverpool, Madridi Real.

Veerandfinaalide avamängud peetakse 5. ja 6. aprillil, korduskohtumised 12. ja 13. aprillil.

ENNE MÄNGE:

Suurem intriig on õhus Juventuse ja Villareali mängus. Juventus avakohtumises 22. veebruaril oma paremust maksma panna ei suutnud, kuigi Dušan Vlahovici väravast juba esimesel minutil juhtima asuti. Viigivärava sepistas 66. minutil Daniel Parejo.

Kihlveokontorites on Juventus kerge favoriit (võidukoefitsient 2.10 Villareali 3.60 vastu) ning soosikukoorma pani enne mängu vastaste õlule ka Villareali peatreener Unai Emery: "Nad on favoriidid, kuid me peame vastuse andma oma tiimitööga. Juventus seab lati kõrgele. Nad on kaitses tugevad, neil on head mängijad ning nad kasutavad oma vastaste vigu oskuslikult ära."

Juventuse peatreener Massimiliano Allegri ärgitas hoolealuseid võtma tänast mängu kui finaali: "Meil peab olema ambitsioon lõpuni välja minna. Homne on nagu finaal koduväljakul, seega me peame tekitama positiivse atmosfääri. Tuleb keeruline mäng, kus esmatähtis on hästi kaitsta."

Meistrite liiga tiitlikaitsja Chelsea hoidis avamängus Lille'i vastu värava puhtana ning realiseeris oma võimalused 8. ja 63. minutil, kui võrku sahistasid Kai Havertz ja Christian Pulišic. Õigupoolest on Edouard Mendy teinud väravasuul nullimänge rohkem kui ükski teine väravavaht sel Meistrite liiga hooajal (14).

Statistika Lille'i tagasitulekuvõimalusi just ei toeta. Prantsuse klubi on oma viimasest 11 võistlusmängust suutnud kaks või enam väravat lüüa vaid kolmes.

"Mängisime avamämngus hästi. Palli valdamine oli võrdne, kuid rünnakul polnud me piisavalt ohtlikud. Peame olema nende väljakupoolel otsustavamad ning sundima neid rohkem oma karistusala kaitsma," rääkis eilsel pressikonverentsil Lille'i peatreener Jocelyn Gourvennec.

"Ma arvan, et Lille mängis Stamford Bridge'il hästi," sekundeeris talle Chelsea loots Thomas Tuchel. "Nad olid väga füüsilised ja ründasid kõrgelt. See oli muljetavaldav. Neil oli hea pressing, nad olid väga julged ning tulid peale mentaliteediga, et neil pole mdiagi kaotada. Preagu on alles poolaeg. Ükski 2:0-ga jätkuv vastasseis pole veel otsustatud. Homme on teine poolaeg ning me peame tegema järjekordse tipptasemel esituse."

Delfi toob kell 22 algavate mängude otsustavad hetked lugejateni otseblogis.