Kudre-Schnyder alustas 15,1-kilomeetrise raja läbimist tiheda jälitajate grupi eesotsas väga hästi, kuid tegi neljandal kilomeetril tihedas suusaradade võrgustikus kaardilugemisvea, mis põhjustas enam kui kaheminutilise segaduse oma täpse asukoha määramisel. Viga langetas ta konkurentide seas teise kümnesse kaotusega üle kahe ja poole minuti. Sealt edasi tegi mullu samal distantsil hõbeda võitnud Eesti koondise liider väga hea soorituse ja lähenes tasapisi liidritele. Finišiks õnnestus vähendada vahe võitjaga ühe minuti ja seitsme sekundi peale, mis andis täna viienda koha.

Üllatusvõidu teenis kümnendana startinud rootslanna Linda Lindkvist lõpuajaga 1.10.45, teiseks jäi teisena alustanud soomlanna Salla Koskela (+9 sek) ja kolmandaks tuli viiendalt kohalt alustanud norralanna Anna Ulvensoen (+11 sek).

“Minu eesmärk täna oli teha väga kontrollitud sooritus nagu eilegi, rada oli väga huvitav ja mulle sobiv. Kuigi lugesin enda arvates hoolikalt kõiki ristmikke ja tundus, et olen kaardilugemisega järje peal, tuli ühe kontrollpunkti piirkonnas siiski viga sisse ja pidin kulutama umbes kolm minutit oma täpse asukoha kindlaksmääramisele kaardil. Maastik on siin igal pool üsna ühetaoline ja kindlate selgete orientiiride puudumine teeb sellisel hetkel oma asukoha määramise väga keeruliseks. Jäin siiski rahulikuks ja suutsin uuesti keskenduda liidrite jälitamisele. Tänane kaotus andis mulle edaspidiseks lisamotivatsiooni ja kinnitas teadmist, et kunagi ei tohi enne lõppu alla anda. Ülehomsel lühirajal olen tiitlikaitsja ning lähen starti hea motivatsiooniga ja lootusrikkalt,” ütles Kudre-Schnyder pressiteate vahendusel

Doris Kudre ja Epp Paalberg hoidsid oma eelmisel päeval saavutatud kohta ja lõpetasid taas teineteise järel 16. ja 17. kohal, kaotust võitjale vastavalt 6.34 ja 7.37.

Meeste konkurentsis heastas oma eelmise päeva ebaõnnestumise mullune lühiraja maailmameister, norralane Jörgen Baklid, kes tõusis täna võitjaks eilselt neljandalt kohalt. 17,6 kilomeetri pikkuse raja seitsmendal kilomeetril tõusis ta liidriks ning hoidis veatu ja enesekindla sõiduga lõpuni paarikümnesekundilist vahet jälitajatega. Baklid lõpetas ajaga 1.09.02, hõbemedali teenis teist päeva järjest soomlane Tuomas Kotro (+34 sekundit) ning pronksi mõnevõrra üllatuslikult šveitslane Nicola Müller (+1.01), kes alustas jälitussõitu seitsmendalt positsioonilt.

Mattis Jaama, kes startis eilselt üheksandalt kohalt, võitis küll väikese grupifiniši, kuid langes raja esimeses pooles tehtud vea tõttu kokkuvõttes 16. kohale, kaotus võitjale oli finišis 4.07.

Mattis Jaama:” Alustasin sõitu tugevalt, et esimeste minutite jooksul võita liidritelt nii palju sekundeid tagasi kui võimalik ja kuni seitsmenda punktini läkski kõik plaanipäraselt. Sain ehk mõnda aega isegi teise koha peal sõita. Seejärel kaotasin võrgus korra kaardilugemisel järje ära, mis maksis väga valusalt kätte, mõnda aega seiklesin korralikus segaduses. Vahe liidritega kärises suureks ning viga vajutas pitseri kogu ülejäänud sõidule - ka moraal ei jäänudsellest mõjutamata. Rada oli tegelikult väga huvitav, kuid kahjuks jäi minu sõit täna kaheksandasse punkti ning sooritusega ei saa absoluutselt rahule jääda.”

Teiste Eesti meeste kohad: 39. Sander Pritsik (+16.23), 41. Andres Rõõm (+16.25), 45. Rimmo Rõõm (+21.18).