Tilga piirdus kõrgushüppes enda kohta tagasihoidliku 2.02-ga. Avakatse 2.05-l ebaõnnestus ja seejärel ta loobus. Mõistagi mitte niisama, vaid tervisemure tõttu. Kõrgusel 1.96 pani ta jala valesti maha ja tegi põlvele haiget. Valu läks üha suuremaks ja lõpuks ei suutnud ta enam normaalselt hoojooksugi teha. Tuli tõmmata pidurit.

"Loodan, et saan põletikuvastaste ravimite ja jää abil siiski homme edasi võistelda," sõnas Tilga. Kas see õnnestub, on täna veel vara öelda. Eesti koondise füsioterapeut Risto Jamnes teeb esialgsed uuringud, et poleks liigset ohtu jätkates ning seejärel üritab kahemeetrise atleedi taas võistluskorda putitada. Tilga ise usub, et teisel päeval on selle põlvega kõige keerulisem teivast hüpata.

Ta viis 60 m sprindis isikliku rekordi 7,07-ni, sai kaugushüppes kolmandal katsel kirja 7.54, kuulitõukes samuti kolmandal 15.36. "Täna oli suur katsete raiskamine," kritiseeris Karl Robert Saluri õpilane iseennast. "Kaugushüppes oli esimesed katsed mõttetud, samamoodi sain ka kuulis alles kolmandal katsel tulemuse, ka kõrguses raiskasin katseid. Miks? Raske öelda. Kui esimesed kaks katset olid nigelaks jäänud, pidasin endaga monoloogi. Mitte et läheksin riskima, aga ütlesin endale, et midagi tuleb muuta."

Rahule jäi ta 60 m sprindi rekordiga, kuid tundis, et aeg võinuks parem olla. "Esimene lähe oli mul väga hea, aga siis tehti valestart," sõnas Tilga, kes kaotab oma isikliku rekordi (6264) punkti graafikule 92 silmaga.

Kui Tilgal on punkte koos 3437, siis Hausenbergil 3510. Tema seeria: 6,86, 7.96 (rekord), 13.62, 2.02. "Olen super rahul! Kõik on hästi," võttis Hausenberg päeva kokku. Ta isiklik rekord on 6143 punkti ja praegu on saldo sellega võrreldes +27. Kõrgushüppes oli lähedal ka isiklik rekord 2.05, kuid Hausenbergi sõnul ajas ta lati kahjuks kogemata ühe näpuga maha.

Ta märkis, et Štark Arena vedrutav areen on omapärane ja nõuab aega harjumiseks. Kui kaugushüppes sobis see Hausenbergile hästi, siis jooksma pole ta sellel veel päris harjunud.

Teoreetiliselt on mõlemad mehed endiselt veel suures mängus sees. Tõsi, ilmselt mitte päris medalimängus. Väga hästi on teinud kanadalane Damian Warner, ameeriklane Garrett Scantling, Šveitsi talent Simon Ehammer ja austraallane Ashley Moloney. Kai Kazmirek loobus tervislikel põhjustel kõrgushüppest ja on katkestanud.

Täna selgusid maailmameistrid kuuel ala. Naiste 60 m sprindis jäi poolatarist soosik Ewa Swoboda esimesena medalita (aeg 7,04) ja liikus intervjuutsoonis õige vesiste silmadega. Mujinga Kambundji Šveitsist sai ajaks 6,96, maailmarekordist lahutas teda kõigest neli sajandikku. Järgnesid isikliku rekordi 6,99-ni viinud Mikiah Brisco ja 7,04 ajaks saanud Marybeth Sant-Price (mõlemad USA-st).

Põnev võistlus oli ka meeste kaugushüppes, kreeklasest olümpiavõitja Miltiadis Tentoglou võitis 8.55ga, teiseks tuli tänu viimases voorus hüpatud Rootsi rekordile (8.38) Thobias Montler ja kolmandaks ameeriklane Marquis Dendy (8.27). Muide, Hausenberg oleks oma 7.96ga olnud seitsmes.

Naiste viievõistluse esikolmikusse mahtusid belglanna Noor Vidts (4929), poolatar Adrianna Sulek (4851) ja ameeriklanna Kendell Williams (4680).

Naiste kuulitõukes krooniti maailmameistriks Portugali esindav Kameruni päritolu Auriol Dongmo (20.43), 3000 m jooksus Etioopia staier Lemlem Hailu (8.41,82). Meeste kolmikhüppes oli parim kuubalane Lazaro Martinez (17.64). Teisi tulemusi vaata blogist!

Blogi: