Valitsev Meistrite Liiga võitja saab tegutseda vaid tänu erilitsentsi alusel, sest klubi omanikule, Vene oligarhile Roman Abramovitšile määrati Suurbritannias karmid sanktsioonid. Põhjuseks tema seotus ja äritegevus Venemaa valitsusega.

Üheks piiranguks on mängupiletite müük. Klubi saab edaspidi mängudele lubada vaid fänne, kes on ostnud kas hooajapileti või enne 10. märtsi pääsme mõnele üksikule kohtumisele. Laupäevasele Middlesbrough' kohtumisele jõudis klubi neile määratud 4620-st piletist maha müüa 500-600.

Teisipäeval tuli Chelsea aga välja ettepanekuga, et kohtumine Middlesbrough'ga tuleks pidada tühjade tribüünide ees, sest nii olevat kõigil võrdsed tingimused. "Suure vastumeelsusega palume FA (Inglismaa jalgpalliliit - K.R.) juhatust, et kohtumine toimuks sportliku aususe põhimõtte alusel tühjade tribüünide ees," teatas Chelsea. Pressiteates lisas klubi, et mõistab, et see võib mõjutada Middlesbrough'd ja nende fänne ning ka Chelsa toetajaid, kes olid juba pileti ostnud, aga "leiame, et see on kõige ausam viis jätkamiseks".

Middlesbrough mõistagi teatas, et võitleb Chelsea ettepanekule vastu. "Selline ettepanek, mis karistab meie klubi ja fänne, pole mitte ainult jämedalt ebaõiglane, vaid ka alusetu," seisis klubi avalduses. "Arvestades, missugustel põhjustel on Chelseale sanktsioonid määratud, on klubi viide sportlikule aususele eriti irooniline."

Isegi Chelsea enda fänniühendus palus, et klubi võtaks antud ettepaneku tagasi. Esialgselt pidi FA otsuse vastu võtma kolmapäeval. Teisipäeva õhtul teatas aga alaliit, et Chelsea on pärast läbirääkimisi otsustanud ettepanekust loobuda.

Jaga
Kommentaarid