Bolšunov oli pettunud, et Kläbo nõudis pärast Ukraina sõja puhkemist, et venelased tuleks murdmaasuusatamise MK-sarja võistlustelt eemaldada.

"Minu arvates on argpükslik ja nõrk, et FIS [rahvusvaheline suusaliit] ei võta vastu otsust keelata Venemaa koondisel osaleda Norra MK-etapil. FIS peaks Venemaale ütlema selge ei," teatas Kläbo 28. veebruaril Norra ajalehele VG.

Paar päeva hiljem tegigi FIS otsuse, mis keelas nii Venemaa kui Valgevene suusatajatel rahvusvahelistel võistlustel osalemise.

Bolšunov kommenteeris nüüd Kläbo sõnavõttu. "Arvasin, et Kläbo lahendab olukorra asjalikult. Kuid võib-olla on teda survestatud seda ütlema," lausus Bolšunov, vahendab Gazeta.ru.

Bolšunovilt küsiti ühtlasi, kuidas ta kavatseb Kläboga käituda, kui ta norralasega taas võidusõidurajal kohtub.

"Loodan, et saame ikka koos võistelda ning olukord maailmas normaliseerub ning kõik saab jälle korda," vastas Venemaa suusataja.

Bolšunov sai eelmisel nädalal karmi kriitika osaliseks, kui postitas endast sotsiaalmeediasse pildi Nõukogude Liidu koondise vormis. Seda tõlgendati mitmel pool kui toetusavaldust Ukraina sõjale. Hiljem võttis venelane selle pildi sotsiaalmeediast maha.

Hiljuti jäi Bolšunov ilma ka oma suurest sponsorist, Prantsusmaa suusatootjast Rossignolist.

Jaga
Kommentaarid