Avasetis kaotas Kontaveit oma esimese pallingugeimi, kuid vastas siis kahe murdega ja pääses 4:1 juhtima. Sealt edasi eestlanna enam edu käest ei andnud ning kindlustas avaseti võidu 6:3. Äralöögid olid selles setis Kontaveiti kasuks 14:5.

Teist setti alustas tšehhitar väga kindlalt ning asus 3:0 juhtima. Kontaveit pidi seejärel oma pallingul päästma kolm murdepalli ning sealt algas tema tagasitulek - eestlanna murdis viiendas geimis vastu ja viigistas oma pallingul seisu 3:3-le. Sealt edasi hoiti oma pallinguid, kuni Vondroušova suutis 12. geimis teise murde teha ja viia mängu 7:5 setivõiduga kolmandasse setti. Eestlanna tegi selles setis lausa 18 lihtviga tšehhitari seitsme vastu.

Otsustavas setis ei suutnud kumbki tennisist oma pallingut hoida kuni kuuenda geimini, mil Kontaveit kasvatas edu 4:2-le. Tšehhitar suutis mängu tasakaalustada kaheksanda geimi murdega. Lõpuks läks sett kiiresse lõppmängu. Seal asus Kontaveit 2:1 juhtima, kuid siis sai suurepärast tennist näidanud Vondroušova viis punkti järjest. Eestlanna päästis seejärel kolm matšpalli, ent neljandat enam mitte ja tšehhitar oli võitnud 3:6, 7:5, 7:6 (7:5).

Vondroušova lõi neli ässa, tegi 11 topeltviga ja realiseeris 17-st murdepallist kuus. Kaks ässa löönud ja kuus topeltviga teinud Kontaveit sai murdevõimalusi 14 ning kasutas neist ära neli. Eestlanna esimese servi õnnestumise protsent oli 64 (vastasel 51) ning ta võitis sellelt 59 (vastane 71) % punktidest.

Tokyo olümpiahõbeda Vondroušova järgmine vastane on venelanna Veronika Kudermetova (WTA 24.), kes sai täna tšehhitari Marie Bouzkova (WTA 97.) käest seisul 6:4, 0:2 loobumisvõidu.

Kontaveit ja Vondroušova olid varem kohtunud kolme korral, viimati mullu oktoobris Moskva turniiril, mille Kontaveit võitis. Eestlanna võidunumbrid poolfinaalis olid 6:3, 6:4.

Eelmise aasta Wimbledoni suure slämmi turniiri avaringis võidutses aga Vondroušova, lüües Kontaveiti kolmes setis 2:6, 6:4, 6:2. Nende esimene omavaheline kohtumine jääb aastasse 2017, kui Bieli turniiri finaalis sai toona 17-aastane Vondroušova teises setis neli settpalli päästes 6:4, 7:6 võidu.

Vondroušova on Tokyo olümpiamängude hõbemedalist ja 2019. aasta French Openi finalist.