Eelmisel aastal karjääri lõpetanud Koivust sai esimene Wildi mängija, kellele selline au on osaks saanud. Ta mängis NHL-is 16 hooaega, oma 1035 põhihooaja mängust 1028 kandis ta just seda särki.

Emotsionaalsel tseremoonial osales Koivu koos oma vanemate, vanema venna Saku Koivu ja kolme lapsega. Kohal olid veel endine Wildi väravavaht Niklas Bäckström ning teised sõbrad ja endised kamraadid, vahendab Iltalehti.

Koivu riietusruumist väljudes skandeerisid fännid püsti seistes tema nime. Kõne pidades poetas Koivu pisara.

"Särgi külmutamine on suurim austusavaldus, mida ma ei suuda kirjeldada inglise ega soome keeles. Olen tänulik ja õnnelik, et ma olen saanud siin nii kaua mängida. Olla esimene alaline kapten klubis on suur au. Võtsin seda tiitlit tõsiselt, vahest isegi liiga tõsiselt," rääkis Koivu.

Koivu tänas kogu Wildi organisatsiooni, oma agenti Don Baizleyt, kes suri 2013. aastal, kasvatajaklubi TPS-i, Soome hokikoondist ja rahvusvahelise jäähokiliidu asepresidenti Kalervo Kummolat. Eriti emotsionaalseks muutus Koivu siis, kui jõudis tänusõnadega pereni.

"Ilma perekonna armastuseta poleks see olnud võimalik. Tänan teid, Jukka ja Tuire (ema ja isa - toim), et olete mind alati toetanud ning õpetanud mulle tähtsaid väärtusi ja põhimõtteid," lausus Koivu inglise keelest ning lisas veel soome keeles murtud häälel: "Aitäh, ema ja isa, ma armastan teid".

"Oskar, Kasper ja Sofie (lapsed - toim), te olete mu elu suurim kingitus. Litter tähendas mulle palju, kuid miski muu pole tähtsam kui lapsed," ütles Koivu pisarsilmi.

Soome koondisega on Koivu tulnud 2006. aasta Torino olümpial hõbedale ja 2010. aastal Vancouveris pronksile. 2011. aastal tuli ta Slovakkias maailmameistriks, lisaks on veel võitnud kaks MM-i hõbedat ja kaks pronksi.