Avavahetuses sõitnud Kristo Siimer võttis kolm lisapadrunit ja oli oma seltskonnas kaheksas. „Usun, et võib rahule jääda. Võistluse ajal oli enesetunne päris hea,“ lausus sõiduaegades üheksanda tulemuse saanud Siimer.

Sprindidistantsil tähendanuks kolm möödalasku halba sooritust, kuid mees-mehe vastu võitluses pole see päris nii. „Vaadates seda, et meie vahetuses laskis puhtalt vaid Bulgaaria, siis… pealelaskmise ajal oli tuulevaikus, võistluse ajal puhus aga tuul,“ lisas ta.

Otepääl oma esimese ja ainsa stardi teinud Siimer tunnistas, et hommikusöögil läks alla ainult puder. Tavapärast lisaks võetavad võileib ja muna jäid seekord puutumata. „Kerge ärevus oli sees, aga mitte väga erilist. Magada sain normaalselt, see oli hea,“ märkis ta.

Teises vahetuses sõitnud Kalev Ermits lõpetas oma vahetuse 10. kohal. Temagi kasutas tiirus kolme varupadrunit. „Õnneks sain märgid maha. Jalas täna kergust polnud, pidi hiilima, et jõuaks ühtlaselt läbi sõita,“ rääkis Ermits, kes kõige rohkem kaotas aega viimasel ringil. „Viimasele ringile läksin kohe hambad ristis, oli kõvasti võitlust.“

Kolmandas vahetuses sõitnud Susan Külm tõstis Eesti 7. kohale. Lamades tiirus suutis ta eksimusi vältida, kuid püsti lastes kasutas ta kahte varupadrunit. „Teise tiiruga ei jää rahule. Arvasin, et sain viimase lasu pihta ja jõudsin juba relva ära võtta. Siis nägin, et läks mööda, see lõi jalgadesse kerge värina sisse,“ selgitas ta.

„Täna oli lumi pehme ja see minu sõber, pole kunagi olnud. Kokkuvõttes midagi hullu ei ole, täna on tunduvalt parem tuju kui pärast sprinti.“
Viimases vahetuses sõitis tänavu terviseprobleemide tõttu raskustes olnud Johanna Talihärm. Ta kasutas ära viis varupadrunit, kuid trahviringi suutis vältida. Suusasõidus oli tal aga raskusi ning Eesti langes lõpuks 13. kohale.

„Olin nii läbi, et pilt läks teises tiirus eest ära, nii on raske märke maha saada,“ tõdes ta. „Sain kohe aru, et jalad on täna ülirasked ja enesetunne ei luba midagi. Pingutasin kõvasti, aga küsimus polnud selles, et kas saan kiiremini, vaid selles, kas üldse saan finišisse.“

Mäletatavasti on Talihärm varem võisteldes kohtunud hiirega. Otepääl silkas tema ees üle raja orav. „See juhtus esimesel ringi ühel tõusul, ei tea, mis tal viga oli,“ rääkis ta naerdes.
Segateate võistluse võitis Norra. Esikolmikusse mahtusid ka Rootsi ja Prantsusmaa.