11,86-kilomeetrise üheksas katse läks Volkswagen Polo GTI R5-ga sõitva Linnamäe jaoks nähtavuse probleemide nahka.

"Ma ei näinud midagi. Tuuleklaas oli täiesti udune. Sõitsime põhimõtteliselt road mode'is. Nüüd teame, et peame vihmasju korral puhuri sisse lülitama," ütles Linnamäe katse finišis otseülekandes.

Kaheksanda katse järel ütles Linnamäe: "Ma ei usaldanud pidamist üldse ning me läksime seadistusega täiesti alt, seega selle autoga oli kohutav sõita."

Halbade ilmaolude tõttu jäeti täna ära hommikuse ringi kolmas ehk eelviimane (SS4) ning õhtuse ringi esimene (SS6) katse.

Hommikul neljandat, esimest ja kolmandat katseaega näidanud Linnamäe võttis oma teise katsevõidu 7. kiiruskatsel, vähendades liider Solansiga vahe 13,5-sekundiliseks. Järgmisel katsel oli Linnamäe jälle neljas, kaotades Solansile 16,93 kilomeetriga juurde 40,7 sekundit. Üheksa katse järel jääb ta hispaanlasest maha 1.44,4-ga ning peab homme hakkama muretsema hoopis oma teise koha pärast, mida noolib ka temast 15,3 sekundi kaugusele kolmandale kohale jääv portugallane Armindo Araujo.

Ken Torn katkestas tänasel esimesel katsel, ERC4 klassis sõitev Joosep Ralf Nõgesele sai saatuslikuks järgmine katse. Kaspar Kasari hoidis ERC3 klassis 8. kiiruskatse järel teist kohta, kaotades venelasele Dmitri Feofanovile 32,6 sekundiga.

Homme on kavas kaheksa kiiruskatset pikkusega 85,42 kilomeetrit, mis teeb ralli kogutrassiks 198,59 kilomeetrit. Tänased tühistatud katsed olid 16,93 ja 15,05 km pikad. Pühapäevaga tehakse algust kell 10.08, viimane katse algab Eesti aja järgi 17.08.

Üldseis peale 9. kiiruskatset (kuvatõmmis portaalist ewrc-results.com):