21-aastast Dortmundi Borussia ründajat Haalandit on pikka aega seostatud üleminekuga Barcelonasse, kuid Inglismaa ajalehe teatel on norralane otsustanud nüüd hoopis Manchester City kasuks.

Haalandi lepingus fikseeritud väljaostuklausel langeb sel suvel 63 miljoni naela ehk 75 miljoni euro peale. Daily Mail andmetel tuleb Cityl lisaks sellele maksta norralase agendile Mino Raiolale ja Haalandile kopsakas lepingu sõlmimise tasu, mis tõstab üleminekusumma 100 miljoni naelani.

City peatreener Pep Guardiola on korduvalt rääkinud vajadusest uue kesktormaja järele, sest eelmisel suvel jäädi ilma Sergio Agüerost.

Väidetavalt on Haaland valinud Premier League`i klubi ka seetõttu, et tema isa Alf-Inge mängis samuti Inglismaal ja esindas ühtlasi Manchester Cityt (aastatel 2000-03). Lisaks mängis ründetähe isa kuue hooaja vältel Nottingham Forestis ja Leeds Unitedis.

Haalandi palkamisest on väga huvitatud ka Madridi Real ja PSG, kuid viimase info kohaselt on nad tehingu läbisurumisega hiljaks jäänud.

Norralast seob Dortmundi klubiga veel leping 2024. aasta suveni, aga nagu öeldud, saab Haalandi sel suvel välja osta "kõigest" 75 miljoni euro eest.

Norra koondislane on näidanud Saksamaal imelist mänguvormi ja löönud 190 mänguga kokku 149 väravat.