Kanepi jäi avasetis servimurdega 2:3 taha, kuid pärast Bencici pallingugeimi võitu (2:4) võitis ta kaheksa geimi järjest, võites sel teel esimese seti ja läks teist setti 4:0 juhtima. Bencic tegi ühe servimurde tagasi, vähendades kaotusseisu 1:4-le. Esimene matšpall oli Kanepil kasutada šveitslanna servil seisul 5:3. Viimases enda servigeimis ei loovutanud ta eelmise aasta Tokyo olümpiavõitjale punktigi.

Kanepi lõi tund ja 23 minutit kestnud mängus 5 serviässa ja tegi 3 topeltviga. Bencic tegi 8 topeltviga, lüües vaid ühe ässa. Esimene serv õnnestus mõlemal 53%-liselt, kuid Kanepi realiseeris mõlemat servi paremini (esimene 75%, teine 57% vs Bencici 68% ja 37%). 8-st murdepallist võitis Kanepi 4, Bencic 4-st 2. Kõik punktid jäid 118:118 viiki.

Kolmandas ringis ehk 1/16-finaalis on Kanepi vastaseks 25-aastane inglanna Harriet Dart (WTA 122.), kes sai täna elu esimese võidu TOP30 mängija üle, kui alistas ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 18.) 2:6, 6:3, 6:3.

"Väga keeruline mäng oli. Teadsin, mida oodata, sest olen temaga varem mänginud. Ta on mulle suht ebamugav vastane, aga ma mängisin täna väga hästi, paljud asjad tulid välja ja töötasid. Hea mäng," kommenteeris Kanepi WTA kommunikatsiooniosakonna Delfile saadetud salvestatud kommentaaris.

Indian Wellsi olud on Kanepi sõnul keerulised: "Natuke keeruline on siin mängida. Pallid ei lenda. Päeval on jällegi hästi soe, siis lendavad päris hästi. Kohati on väga tuuline. Tuleb lihtsalt kohaneda."

Järgmise vastase kohta ütles Kanepi: "Olen temaga poolteist aastat tagasi mänginud. Oli raske mäng. Ootan alati rasket mängu. Eks ole näha, kuidas läheb."

Kanepi ja Darti ainus omavaheline kohtumine leidis aset 2019. aastal Prantsusmaal Cherbourg-en-Cotentinis 25 000-dollarilise auhinnafondiga ITF-i siseturniiri finaalis, mille Kanepi võitis 6:4, 6:4. Kanepi jäi selles mängus 1:4 kaotusseisu, kuid võitis viis geimi järjest. Teises setis püsis seis tasavägine 4:4 viigiseisuni.

Täna hilisõhtul alustab Indian Wellsi üksikmänguturniiri ka Anett Kontaveit (WTA 5.), kohtudes slovakitari Kristina Kucovaga (WTA 77.). See kohtumine peetakse 4. väljaku teise matšina. Väljaku avamängus kohtuvad kell 21 valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitš (WTA 59.) ja tšehhitar Petra Kvitova (WTA 31.).