Sel hooajal niigi mitu hoopi saanud Tallinna Selver mängis täna kahe põhimeheta. Vigastuste tõttu kohtumisest eemale jäänud Denis Losnikovi ja Mihkel Varblast asendasid harjumatul positsioonil pallinud Mihkel Nuut ja Helger Hääl.

Kusjuures nurgaründaja kohta täitnud Nuut sai kenasti hakkama. Ta tõi 14 punkti, rünnak oli koguni 71%, efektiivsus meeskonna parimana +14. Servi vastuvõtul sai Nuut suure koormuse ja oli ootuspäraselt meeskonna ebakindlaim vastuvõtja (30%). Oliver Orav tõi 16m punkti (+10), Timo Lõhmus 9 (+2).

Bigbanki punktid jagunesid harjumuspäraselt võrdselt: Valentin Kordas 16 (+14), Albert Hurt 15 (+11), Martti Juhkami 15 (+10), Kevin Soo 6 (+6), Mart Naaber 4 (+3), Kert Toobal 3 (+3) ja Alex Saaremaa 3 (+2).

Selveri treeneri Andres Toobali sõnul vigastas Mihkel Varblane hüppeliigest neljapäeval ja Denis Losnikov laupäeval. "Võtame päeva korraga. Loodame, et mehed saavad terveks, ei tahtnud kohe esimeses mängus riskida. Vaatame, mis seis on pühapäeval," lausus Toobal. "Mihkel Nuut oli täna tubli, ta on vaid mõned treeningud sel positsioonil harjutanud. On heas mõttes nahaal, ei põe, kui tema vastu üks äss lüüakse. See annab kogu võistkonnale energiat juurde. Eks Tartu mängis nii palju, kui vaja olid. Kuid viimases geimis oli meil mõni õnnestumine ja oli näha, et nemadki on inimesed. Platsil oli täna arusaadavalt palju arusaamatusi. Kui neid likvideerida, saame paremini vastu."

Bigbanki kapteni Kert Toobali hinnangul polnud kohtumine sugugi pingevaba jalutuskäik. "Kõikides geimides oli mingil hetkel pinge. Ei olnud ei esimeses ega ka kolmandas geimis põhjust jubedaks rahuloluks. Natuke tahavad meil asjad lappimist, aga pikas seerias saabki lappida."

Peatreener Alar Rikberg lisas: "Midagi ilusat ei olnud. Meeskond ei olegi lihtsalt praegu tippvormis. Kogu keskendumine läks meil Balti liiga Final Four'ile, tippvormis ei saagi olla kaheksa kuud järjest. Mingi aeg tulebki mängida keskmiselt ja ka sellega võita."

Bigbankil oli täna puudu kaks nurgaründajat, Tamur Viidalepp ja Taavet Leppik. "Taavet tuleb homme taas trenni, Tamur aga alles jäi haigeks ja eks see selgub, kui kaua see aega võtab," ütles Rikberg.

Bigbank läks seeriat juhtima 1:0, finaali pääsuks on vaja kolme võitu. Teises paaris võitis TalTech eile Pärnut 3:2.