NHL-i kohtumine suure Ukraina kogukonnaga Kanada linnas tõotas tulla emotsionaalselt pingeline, sest Ovetškin on teada-tuntud Putini sõber ega ole siiani Ukraina sõda hukka mõistnud. Küsimustele, kas ta toetab ka Putinit pärast Vene vägede sissetungi Ukrainasse, on Ovetskin öelnud: "Ta on minu president, aga nagu ma ütlesin, ma ei ole poliitikas. Ma olen sportlane."

Edmontonis on Kanada suurim ukrainlaste kogukond. Seal elab umbes 159 000 Ukraina taustaga inimest ja lähipiirkondadesse laienedes tõuseb see arv 369 000-ni.

Nagu laupäevases kodumängus Montreal Canadiensi vastu, kandsid Oilersi mängijad ka läinud öösel kiivritel Ukraina lipu kleebiseid. Kanada hümni esitas nii inglise kui ka ukraina keeles Ukraina koor Viter. Ka fännid lehvitasid tribüünidel Ukraina lippe. Iga Ovetškini litripuudutust saatsid kõvad viled ja halvakspanevad hüüded.

Kohtumise otsustava värava viskas lisaaja neljandal minutil Connor McDavid. Ovetškin viibis jääl kokku 21 minutit, sooritades kaheksa pealeviset. Päev varem Calgarys NHL-i karjääri 766. värava visanud ja sellega kõigi aegade tabelis Jaromir Jagri kõrvale kolmandale kohale tõusnud venelane kätt seekord valgeks ei saanud.

Ovetškinil on soovitatud oma Instagrami profiilipilt maailma rahu sümboliga asendada, kuid kuna tema naine, kaks last ja vanemad on Venemaal, pole ta seda siiani teinud.

NHL-i tabeliseis:
Jaga
Kommentaarid