"Leedu iseseisvuspäeva lähenedes kutsub Žalgiris tähistama 11. märtsi Zalgirio Arenale, kus rohe-valged võtavad vastu FC Barcelona. Sel korral ei tähista Leedu meistrid ja meeskonna fännid mitte ainult enda iseseisvust, vaid väljendavad solidaarsust ukrainlastega, kes võitlevad hetkel oma vabaduse eest," teatab Žalgirise koduleht.

"Fännid on kutsutud koos Leedu ja Ukraina lippudega, mida me hoiame üleval Leedu rahvushümni ajal. Olles väljendanud oma toetust viimase nädala jooksul, asendame oma traditsioonilise rohe-valge särgi Ukraina lipu värvides sini-kollase vormiga."

"Ukraina võitles vabaduse eest ei saa muutuda normiks, millekski, mis on loomulikult mõistetav. Me lihtsalt ei saa sellega ära harjuda. Seetõttu otsustasimegi näidata oma solidaarsust ukrainlastega ning saata neile sõnumi nende kangelasliku hoiaku kohta, mis nad Vene agressiooni suhtes on võtnud," lisas Žalgirise kapten Paulius Jankunas.

Viimases Euroliiga mängus 3. märtsil Berliini Albale kaotanud Žalgiris hoiab tabelis 6 võidu ja 16 kaotusega 14. kohta, mis on Venemaa klubide sarjast välja arvestamise korral eelviimane positsioon. Viimati Monacot võitnud Barcelona juhib põhiturniiri 18 võidu ja 4 kaotusega.

Jaga
Kommentaarid