"Kuigi ma olin automaatselt neil turniiridel kirjas, teadsin, et ma ilmselt sinna reisida ei saa. CDC (kohalik terviseamet - toim) kinnitas, et reeglid ei muutu, seega ei saa ma USA-s mängida. Õnn kaasa neile, kes neil suurepärastel turniiridel mängivad," ütles Djokovic Twitteris, pidades silmas USA nõuet väliskülaliste vaktsineerimise osas.

Indian Wellsi turniir juba käib, Miami Open stardib 21. märtsil.

"Olime algusest peale teadlikud, et Novaki osalemine Miami Openil sõltub tema pääsemisest USA-sse, mis oli meie teada nagunii vähetõenäoline. Meil on uskumatult sügav ja talendikas mängijate seltskond ning me ootame juba, et saaksime seda suurepärast turniiri võõrustada," ütles Miami turniiri direktor James Blake.

29. augustil algava aasta neljanda suure slämmi turniiri US Openi korraldaja, USA tenniseliit teatas, et neil pole rohkem midagi kommenteerida, kui et nad jälgivad valitsuse korraldusi.

Djokovic on sel aastal osalenud vaid ühel turniiril, veebruari lõpus toimunud Dubai ATP 500 mõõduvõtul, kus ta kaotas veerandfinaalis tšehh Jiri Veselyle. Tuleval nädalal kaotas ta esireketi koha venelasele Daniil Medvedevile.

Djokovici koha Indian Wellsi tabelis ja sellega ka otsepääsme teise ringi saab bulgaarlane Grigor Dimitrov (ATP 35.). "Õnneliku kaotajana" pääseb põhitabelisse portugallane Joao Sousa.