Tamm liitus endise koduklubiga, kellega ta 2010., 2015. ja 2017. aastal Eesti meistriks tuli ja kust 2020. aastal Ukraina kõrgliigaklubisse Desnasse ja sealt Vorskla Poltavasse siirdus, sõja ajaks laenulepingu alusel.

"Olime mingil määral valmis, et see võib juhtuda, nii et täiesti üllatusena see ei tulnud, aga väga kähku käis see küll," lausus Tamm.

Meeskonda sulandumine käis Tammel kähku. On ju kõik tiimikaaslased tal koondisest või varasemast karjäärist tuttavad. "Pigem nõuab harjumist kunstmuru ja külm ilm. Ukrainas oli natuke teistmoodi. Kunstmuru pole seal üldse. Kunstmurul töötavad natuke teised lihased. Jalad väsivad teistmoodi ära kui [naturaalse] muru peal," sõnas ta.

Oma ukrainlastest Poltava meeskonnakaaslastega on Tamm viimastel päevadel sidet edasi pidanud. "Nad on minu teada veel kohapeal. Oma linnas. Seal midagi hullu ei ole, aga kunagi ei tea... Päeva pealt võib asi muutuda. Osad valmistuvad, teevad Molotovi kokteile, lõkse, kaevavad mingeid auke. Aitavad sõjaväge nii palju kui võimalik. Loodan, et neil läheb kõik hästi," ütles Tamm.

Ka Levadia sai Ukraina sõjasündmuste tõttu ootamatult täiendust, kui meeskonnaga liitusid vabaagendi staatuses olnud Mihkel Ainsalu, kes oli enne 24. veebruari sõlmimas lepingut Harkivi Metalistiga, ning Bogdan Vaštšuk, kes oli laenul Tammega samas klubis. Vaštšuk vahetati täna mängu teisel poolajal, Ainsalu jälgis tervet kohtumist pingilt.

Jaga
Kommentaarid