Juba eile langetas Inglismaa jalgpalli kõrgliiga otsuse, et mängude edastamine Venemaal lõpetatakse päevapealt. See tähendab, et venelastel jäävad nägemata juba sel neljapäeval neli Premier League'i kohtumist. Ühtlasi anti teada, et Venemaa sõjaline agressioon mõistetakse täielikult hukka ning Ukraina toetuseks annetatakse miljon naela.

Inglismaa kõrgliiga näitamisõigused kuulusid Venemaal OKKO-le, mis on Rambler Groupi tütarettevõte. Ukrainas toimuva sõja tõttu on Rambler Groupi omava Sberbanki panga vastu kehtestatud aga tõsised sanktsioonid, mis on sundinud nad Euroopa turgudelt taanduma.

Lisaks Premier League'ile on otsustanud Euroopa jalgpalli tippliigadest Venemaal ülekanded lõpetada ka Prantsusmaa kõrgliiga, kelle kohtumiste edastamine lõpetati Match TVs juba 4. märtsil.

Sarnased meetmed on kasutusele võtnud ka Põhja-Ameerika profiliigad NBA (korvpall; ülekannete õigused kuulusid MEGOGOle) ja NHL (jäähoki; Yandex), kes lõpetasid oma ülekannete edastamise vastavalt 2. ja 1. märtsil.

NHL andis lisaks veel avalikult teada, et on lõpetanud igasuguse koostöö Venemaa äripartneritega ning otsustas sulgeda ka sealsed sotsiaalmeedia kontod.

Jaga
Kommentaarid