Algusest lõpuni tartlaste juhtimisel kulgenud kohtumise võitis kodumeeskond lõpuks 78:71. Märt Rosenthal tegutses kõige kasulikumalt visates 12 punkti, andes kuus korvisöötu ja kogudes efektiivsusnäitajaks 23.

Tartu Ülikooli spordihoones peetud kohtumist jälgis tribüünilt ligi mõnisada inimest. Kohe alguses hea hoo sisse saanud tartlased haaras esimese veerandi keskel tehtud 13:0 spurdiga initsiatiivi ja võitis esimese perioodi 25:11. Teisel veerandil lasti lätlased pisut järgi ja suurimat rolli mängis selles Liepaja ääremängija Zigmars Raimo. Poolajavileks juhtis Tartu kuuega seisul 44:38.

Kolmandal veerandajal hoidis ilma oma lätlasest mängjuhi Edmunds Elksniseta mänginud Tartu meeskond kindlat eduseisu ja enne viimast neljandikku näitas tabloo 65:53 Tartule. Kui viimast veerandit oli mängitud paar minutit jõudis Liepaja korraks ka nelja punkti kaugusele, aga tartlased vastasid kohe 6:0 minispurdiga ja eduseis oli taas kahekohaline. Kodumeeskonna võidunumbriteks kujunesid 78:71 ja see oli Tartu meeskonnale üheksas võit sel hooajal.

Ligi 31 mänguminutit kogunud Märt Rosenthal tegutses kõige kasulikumalt visates 12 punkti, andes kuus korvisöötu ning lõpetades mängu efektiivsusnäitajaga 23. Robin Kivi arvele jäi 16 punkti, Braxton Huggins lisas 13 ning Emmanuel Wembi 10 punkti. Wembi oli seitsme lauapalliga ka meeskonna suurim lauavõitleja.

BK Liepaja kõige efektiivsem mängija oli pingilt sekkunud Roberts Berzins, kelle kontole kogunes 13 punkti, neli lauapalli, neli korvisöötu ja efektiivsusnäitajaks 25. Võrselt 14 punkti said kirja Karlis Silins ja Roberts Krastins, 13 punkti peale jäi Zigmars Raimo.

Tartu peatreener Nikolajs Mazurs jäi meeskonna esitusega rahule. „Meie jaoks tähtis võit kindlasti. Olime täna kannatlikud ja leidsime oma kohad rünnakul üles. Püüdsime hoida mängu lihtsana ja palli liigutada, see ka õnnestus. Loomulikult kaitses on palju kõikumisi ja seda saab alati paremini mängida. Täna jagus mänguaega ka paljudele ja loodame, et Drungilase kerge hüppeliigese väänamine eriti suurt vaeva talle ei tekita,“ sõnas Mazurs.

Paf Eesti-Läti liigas on tartlastel kirjas üheksa võitu ja 14 kaotust, millega ollakse esimesena play-offi joone all. BK Liepaja on viie võidu ja 17 kaotusega 12. kohal.

Samaaegselt Eesti-Läti liiga põhiturniiri viimaste mängudega hakatakse pidama ka Eesti meistrivõistluste lisaringi mänge ning Tartu jaoks esimene selline ootab ees laupäeval, 12. märtsil kui kell 17.00 minnakse pealinnas vastamisi Tallinna Kalevi meeskonnaga.

Kohtumine täispikkuses: