Laenuleping kehtib esialgu kuni 30. juunini. Tamm hakkab kandma särki numbriga 15.

Tamm on varasemalt Floras mänginud ning võitnud ka kolm Eesti meistritiitlit, ühe Evald Tipneri karika ning kaks Eesti Superkarikat. Eesti meistriks on ta kroonitud 2010., 2015. ja 2017. aastatel.

2020. aastal liikus Tamm Florast Ukraina kõrgliigaklubi Desna ridadesse, kus veetis ühe aasta. Pärast seda liitus ta teise Ukraina kõrgliigaklubiga Poltavaga. Kokku on ta Ukraina kõrgliigas mänginud 39 kohtumist ning löönud ka kaks väravat.

30-aastane keskkaitsja on universaalne mängija, kes võib ka mängida tipuründes. Tamm on saanud A-koondises kirja 46 kohtumist ja löönud kolm väravat. Need kolm väravat lõi ta 2017. aastal Gibraltari vastu tipuründes mängides.

"Eestis on väga mõnus üle pika aja tagasi olla. Minu eesmärk on hästi mängida ja aidata klubil olla edukas," rääkis Tamm Flora kodulehele.

"Floras on mind väga hästi vastu võetud. Loodan, et paberid aetakse kiirelt korda ja saan juba meeskonnaga karikamängule minna. Mängupaus on mul päris pikk juba, aga loodan, et saan kiirelt vormi tagasi," lisas ta.

Kuidas reageeris Tamm uuele olukorrale Ukrainas? “Me olime juba valmis selleks, et selline asi juhtub. Kõik märgid viitasid sellele ja juba Türgis laagris olles me arutasin agendiga võimalikke lahendusi,” vastas ta.

FC Flora spordidirektor Norbert Hurt: “Joonas Tamme liitumine meiega toob kaitseliini olulist rahvusvahelist kogemust juurde. Ta on varasemalt meil mänginud, mistõttu tema kohanemine saab olema selle võrra lihtsam. Joonasel on väga hea kiirus ja mängulugemine, mis annab võimalusi juurde kaitseliini juhtimisel. Lisaks tõstab tema liitumine meeskonnaga ründajate kvaliteeti, olles neile heaks sparringupartneriks.”

Jaga
Kommentaarid