"Jään Kiievisse koos meie presidendiga! Oleme valmis end kaitsma. Kõik koos võidu nimel!" kirjutas 18-aastane Arhipova veebruari lõpus sotsiaalmeedias pildi juurde, kus ta käes on relv ja ees Molotovi kokteilid. "Kõik koos vaba riigi nimel!"

Iluuisutamise kahekordne Ukraina meister avaldas aga täna, et on nüüdseks jõudnud Varssavisse. "See oli minu elu kõige hullem nädal," kirjutas ta. "Nüüd olen ohutus kohus. Kiievis kasvava ohu tõttu nõudsid minu vanemad ja treener, et lahkuksin Ukrainast. Ma ei tahtnud lahkuda, aga lõpuks oli juba liiga ohtlik, et saaks öö kodus veeta."

"Keegi ei tea, millal see kõik lõppeb. Seega lahkusin kodumaalt nüüd, mil see veel võimalik oli. Nüüd olen aga pööraselt mures oma perekonna ja lähedaste pärast, kes jäid Kiievisse," lisas 18-aastane iluuisutaja.

Pärast Venemaa Ukrainasse tungimist on paljud kohalikud sporditähed haaranud relvad, et kodumaad kaitsta. Teiste hulgas on seda teinud ka maailma parimate poksijate sekka kuuluvad Oleksandr Ussõk ja Vassõl Lomatšenko.

Jaga
Kommentaarid