Ovetškin poseerib oma Instagrami profiilipildil jätkuvalt Putiniga, kuigi Ukraina sõja tõttu on Venemaa president Põhja-Ameerikas suure põlu alla langenud.
Capitalsi meeskond on siiani Ukraina teemal madalat profiili hoidnud. Näiteks ei lubatud reedesel kodumängul Carolinaga tribüünidele Ukraina lippude või sümboolikaga inimesi.

Edmonton Oilers on seevastu ukrainlastele väga aktiivselt oma poolehoidu demonstreerinud, kuid Capitalsiga kodumänguks võtab see veel hoogsama pöörde.

"Julgustame oma fänne toetusavaldusena kandma sinist ja kollast. Samuti käivitame veebioksjoni, kus müüme mütse ja kiivreid. Jagame fännidele ka Ukraina lipuga kleebiseid," avaldas Oilersi klubi tegevjuhi asetäitja Tim Shipton Edmonton Sunile.

"Edmonton Oilers jääb Ukraina rahvaga solidaarseks. Meie piirkonnas elab üle 250 000 ukrainlase ning nende kultuur ja traditsioonid on meie kogukonna struktuuri oluline osa," jätkas ta.

Edmontonis on üldse Kanada linnadest suurim ukrainlaste kogukond. Seal elab umbes 159 000 Ukraina taustaga inimest ja lähipiirkondadesse laienedes tõuseb see arv 369 000-ni.

Juba Oilersi laupäevases kodumängus Montreali vastu kandsid mängijad kiivritel Ukraina lipu kleebiseid ning publik avaldas sõtta kistud Ukrainale toetust. Lisaks esitati hallis Ukraina hümni.

Ukraina hümni esitamine Oilersi koduhallis

Ka Capitalsiga kodumängus esineb koor, kes esitab Ukraina hümni ja õpetab ka klubi fänne seda laulma.

Ovetškin pole siiani Ukraina sõda hukka mõistnud, kuigi on öelnud, et toetab rahu. USA ajakirjanike küsimustele, kas ta toetab ka täna Putinit, vastas Ovetškin diplomaatiliselt: "Ta on minu president, aga nagu ma ütlesin, ma ei ole poliitikas. Ma olen sportlane."

Ovetškin tunnistas, et tal on nii Venemaal kui ka Ukrainas häid sõpru, kuid rõhutas, et tal puudub kontroll "riigi sõjategevuse üle".

Ovetškin poseerib oma Instagrami profiilipildil Putiniga:

Jaga
Kommentaarid