Üks võimalus selleks on lükata Venemaa play-off'i mängud juunikuusse, kirjutab Poola meediaväljaanne Interia. Ilmselt toimub juunis ka Ukraina ja Šotimaa vaheline play-off.

Venemaa pidi MM-pääset jahtima hakkama 24. märtsil, kui Moskvas oleks võõrustatud Poola koondist.

28. veebruaril otsustasid aga FIFA ja Euroopa jalgpalliliit (UEFA) Ukraina sõja tõttu Venemaa koondise ja kõik Venemaa klubid kõigist nende egiidi all korraldatavatest võistlussarjadest eemaldada. Venemaa jalgpalliliit (RFU) on teatanud, et kaebab vastava otsuse spordiarbitraaži (CAS).

Hoolimata sellest, et sõda Ukrainas on kestnud juba 12 päeva, ei ole FIFA Venemaa koondist eelseisvas MM-i play-off'i mängus kaotusega karistanud, sest ootab spordikohtu otsust. Poola jalgpalliliidu pressiesindaja Jakub Kwiatkowski kinnitas, et FIFA-st pole tulnud ühtegi otsust.

"FIFA pole Venemaa-Poola play-off'i mängu osas otsust teinud. Me ei ole selle kohta ühtegi dokumenti saanud," kinnitas ta.

"Kas FIFA-l pole jätkuvalt piinlik? Ukrainas tapavad venelased tsiviilelanikke, kuid Zürichis otsustati lahenduste leidmiseks mängida lisaaega, et Venemaad ei peaks välistama. See on absurd," kirjutas Poola ajakirjanik Sebastian Staszewski Twitteris.

Venemaa-Poola paari võitja kohtuks play-off'i finaalis Rootsi ja Tšehhi mängu võitjaga.

Venemaa meedias on juba spekuleeritud, et nende jalgpallikoondise peatreener Valeri Karpin võib ameti maha panna ja siirduda Rostovi meeskonda juhendama.

Jaga
Kommentaarid