Zhang (WTA 64.) alistas Lyoni turniiri finaalis ukrainlanna Dayana Yastremska (WTA 140.) 3:6, 6:3, 6:4.

Turniirile eelnenud nädalal kodumaal kaks ööd maa-aluses parklas pommivarjendis veetnud ja siis koos noorema õega Ukrainast pagenud Yastremska otsustas kogu Lyonist teenitud auhinnaraha Ukrainale annetada.

"Auhinnaraha, mille ma siin teenin, annan ma Ukraina fondile," ütles Yastremska auhinnatseremoonial, Ukraina lipp õlgadel. "Kui Ukraina inimesed mind vaatavad, tahan teile öelda, et te olete nii tugevad, teil on imeline võitlusvaim, ma üritasin samuti Ukraina eest võidelda. Tänan kõiki inimesi, kes Ukraina eest seisavad."

Yastremska võitis auhinnarahadena 14 545 eurot, millest arvestatakse veel maha maksud. Zhang, kellele see oli karjääri kolmas WTA turniirivõit, teenis Lyonis 25 000 eurot.

Mehhikos toimunud samaväärsel turniiril jäi löömatuks mullune US Openi finalist, 19-aastane Fernandez (WTA 21.), kes Eesti aja järgi läinud öösel toimunud finaalis võitis kolumblannat Maria Camila Osorio Serranot (WTA 44.) 6:7 (5), 6:4, 7:6 (3).

Fernandezile oli see karjääri teine WTA turniirivõit. Esimese tiitli võttis ta samas kohas täpselt aasta tagasi.

WTA tennisekaravan liigub nüüd USA-sse, kus käivad juba Indian Wellsi WTA 1000 turniiri kvalifikatsioonimängud. Põhiturniiriga, kuhu Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi pääsesid otse, tehakse algust kolmapäeval. Indian Wellsi turniirile järgneb sama tugev turniir Miamis.

Jaga
Kommentaarid