Viimase vooru eel on Viljandil 40 ja Põlva Servitil 38 punkti. Kolmanda koha kindlustas mängud lõpetanud Vilniuse VHC Šviesa. Kehra lõpetab üheksandal astmel, olles kogunud 18 silma. 11. ja 12. koha mängivad välja Tapa ja Raasiku/Mistra, kel enne pühapäevaseid mänge vastavalt 13 ja 12 punkti.

Teisel pooltunnil mulgid Läti meistrit juhtima ei lubanud

Läti viimaste aastate valitseja Dobele ZRHK Tenax pakkus Viljandis šokkalguse, kui nelja minutiga 3:0 eduseisu tormas. Rohkem aega mulgid mängu sisseelamiseks siiski ei vajanud ning 10. minutil tuli Sten Maasalu viskest 4:4 viik. Sellest hetkest peale kulges ülejäänud avapoolaeg tasavägises heitluses ja vaid korra veel oli vahe suurem kui üks värav.

Viljandi sai esmakordselt juhtima 23. minutil pärast Simon Drõgini tabamust. Kord oli üks meeskond peal, siis teine, aga lõpuminutitel kehastus võõrustajate kangelaseks Rasmus Ots. Eesti koondise esiväravavaht tegi ridamisi hiilgavaid tõrjeid, peatades ka kaks vastaste karistusviset. Ott Variku värav saatis meeskonnad puhkama Viljandi 12:11 eduseisul.

Teist pooltundi kontrollis Viljandi, kahel korral lubati Tenaxil viigistada, aga juhtima lätlased ei pääsenud. Ots jätkas suurepärast tõrjetööd, kaitses tegutseti agressiivselt ning rünnakul leidus piisavalt skoorijaid. Neli minutit enne lõppu jõudis Tenax veel seisuni 22:21, kuid Kristjan Kooviti ja Hendrik Koksi tabamused kustutasid vastaste lootused.

Viljandi võttis 24:22 võidu ning tõusis enne pühapäeval peetavat viimast vooru Balti liiga liidriks. Kristo Voika viskas viis, Koks ja Ott Varik neli väravat. Tenaxi ridades tabas Nikita Pančenko kuus korda. Läti meister peab veerandfinaalipääsuks pühapäeval jagu saama SK Tapast.

Kehrale magus võit, Raasikule valus viik

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper alustas Kaunases kohtumist suurepärase kaitsega, vastaseid sunniti eksima ja ise saadi kiirrünnakuid. Sigmar Seermann viis kehralased kaheksandal minutil 5:1 ette ja sama mees tegi neli minutit hiljem 7:2. Seejärel kasvas Kehra väravasaldo visalt, ent Granitas-Karyst lähemale kui kaks väravat ei lubatud.

Poolaja võitis Kehra 14:10 ja alustas teist pooltundi nagu esimestki – 5:1 spurdiga, juhtides 38. minutil juba 19:11. Kohalikud kohtunikud otsustasid, et ainus viis, kuidas Granitas mängu tagasi saab, on Kehra vähemuses mängimine. Aga teisel poolajal saadud seitse kaheminutilist karistustki ei pidurdanud eestlasi.

Kehra kindlustas üheksanda koha 26:21 võiduga. Kui Serviti alistanuks päeval Varsa-Stronglasasi, võinuks püüda kaheksandatki kohta, sest pühapäeval mängitakse Alytuses. David Mamporia viskas kehralaste kasuks seitse, Seermann viis ja Danil Gumjanov neli väravat.

Raasiku/Mistra võõrustas Arukülas HK Ogret, kellest olnuks võimalus eduka nädalavahetuse toel liigatabelis mööduda. Võrdse ja väravaterohke alguse järel sai esimesena veidi eest kodumeeskond – Vladislav Naumenko tegi 16. minutil seisuks 12:9 ja neli minutit hiljem tuli Martin Neruti kiirrünnakust 15:11.

Seitsmeks minutiks "kuivale" jäänud Raasiku lasi Ogre viigini, aga Enrico Antoni värav andis poolajaks siiski 18:17 edu. Ülipõneval teisel pooltunnil ei lubanud Raasiku lätlasi kordagi juhtima, kuid pidi siiski leppima 33:33 viigiga. Naumenko viskas 11, Vladimir Žitnikov seitse ja Anton viis väravat.

Eesti klubide pühapäevased mängud Balti liigas:

14:00 SK Tapa – Dobele ZRHK Tenax (Tapal)

14:00 Viljandi HC – Klaipeda HC Dragunas (Viljandis)

14:00 Kaunase Granitas-Karys – Põlva Serviti (Kaunases)

14:00 Alytuse Varsa-Stronglasas – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Alytuses)

14:00 Raasiku/Mistra – Ludza SK Latgols (Arukülas)