Kõik neli Ukrainas viibinud Eesti jalgpallurit – Vladislav Kreida, Mihkel Ainsalu, Joonas Tamm ja Bogdan Vaštšuk – on jõudnud turvaliselt tagasi Eestisse.

Aivar Pohlaku sõnul nähakse hetkel tõsist vaeva mängijate lepingute lõpetamisega, et jalgpalluritel avaneks võimalus kuni suvise üleminekuakna alguseni Eesti kõrgliigas mängida.

"Bogdan Vaštšuk ja Vladislav Kreida olid Eesti klubidest laenul. Nendega on täna olukord selline, et dokumendid on laenulepingute katkestamiseks ette valmistatud ja kuna Eesti üleminekuaken on veel 10. märtsini avatud, siis nad saaksid selle ajani Eestisse tulla. Joonas Tammel on pikaajaline leping, aga ka tema suhtes on Ukraina klubiga lepitud kokku, et ta lastakse selleks perioodiks Eestisse laenule," avaldas Pohlak, et suure tõenäosusega jätkavad jalgpallurid karjääri Eestis.

Pohlak rääkis täpsemalt ka sellest, kuidas Kreida ja Vaštšuki Ukrainast lahkumine kulges üle kivide ja kändude.

"Need kirjeldused nendest piiriületustest on ikka päris värvikad ja ei vasta ettekujutlusele sellest, kuidas me oleme harjunud tänapäeva maailmas elama. Kreidal sai ka telefoni aku tühjaks ja kodused otsisid teda siin päris pikalt taga. Tema viimased 20 kilomeetrit möödusid üldsegi joostes, sest ta läks ühe autoga piiri äärde, aga sealt enam edasi ei saanud. Ta viskas isegi oma spordikoti metsa, et oleks lihtsam joosta."

"Tamm, Vaštšuk ja Vaštšuki abikaasa olid ühes piiripunktis, kus kõik liikus väga aeglaselt ja kogu õhkkond oli hästi ekstreemne. Seal siis võimendus olukord sellega, et Vaštšuk kaotas ühel hetkel oma passi ära ja välisministeeriumi kaudu sai siis vajalikud paberid tehtud," kirjeldas Pohlak eestlaste värvikaid piiriületusi.

Jaga
Kommentaarid