Ajasõidus kuulusid meie mehed Jörgen-Matthias Talviku (KTM) ja Meico Vettik (KTM) esimesse gruppi. Mõlemal õnnestus kvalifikatsioon väga hästi, Vettik sõitis välja viienda aja ning Talviku kuuenda, mis tähendas, et mõlemal oli sõitudeks üsnagi hea stardikoht. Parimat aega näitas samas grupis Rick Elzinga (Holland, Yamaha). Teises grupis oli kiireim norralane Cornelius Toendel (Fantic).

Täna toimunud esimeses põhisõidus tegi meie meestest parema stardi Talviku, kes võttis avaringi lõpuks sisse kaheksanda koha sisse. Talviku näitas sõidu jooksul, et talvel tehtud ettevalmistused on täkesse läinud ning suutis kogu sõidu liidritega sama kiirust näidata, parandades ka pidevalt oma kohta. Sõidu keskel tõusis Talviku juba koguni kolmandale kohale, kuid seljataga oli suur punt sõitjaid, kes kõik seda kohta endale himustasid.

Norralane Haakon Osterhagen leidiski mõne ringi järel koha, kus Talvikust mööduda ja Jörgen-Matthias langes neljandaks. Seda siiski ainult mõneks kurviks, sest eestlane võttis koha kohe tagasi. Mehed panid küünarnukid kokku ja võitjana lahkus sellest lahingust Talviku, kes taas kolmandale kohale tõusis. Sõidu lõpus püüdis Talviku kinni juba teisel kohal sõitnud hispaanlase David Bracerase (KTM). Samal ajal tuli seljataga hoida ka ründavat Osterhagenit, kes Talvikul hetkegi hingata ei lasknud.

Jörgen-Matthias norralasele aga enam võimalust ei andnud ning lõpetas Bracerase järel sõidu kolmandana. Kindla esikoha võttis hollandlane Rick Elzinga (Yamaha). Teine eestlane Meico Vettik tegi kehva stardi ning oli sõidu alguses esikahekümne piiril. Selleks hooajaks 2-taktilisele tsiklile tagasi kolinud Vettik näitas aga head kiirust ning lõpuks õnnestus tal tugevas konkurentsis kümnendaks tõusta.

MXGP klassi kvalifikatsioonisõitu alustas Hardi Roosiorg (KTM) rahulikult ja jäi stardi järel viimasel kohale. Sõidu jooksul suutis Roosiorg mõned möödasõidud teha ning sai kirja 24. koha.

Esikohale eriliseks võitluseks ei läinud. Tim Gajser (Sloveenia, Honda) näitas taas, et kui Herlings ja Febvre on eemal, siis on tema peremees. Teisena lõpetas kvalifikatsioonisõidu Jeremy Seewer (Šveits, Yamaha) ja kolmandana Jorge Prado (Hispaania, KTM).

MX2 klassi kvalifikatsioonisõidus tegi parima stardi sarja liider Simon Laengenfelder (Saksamaa, GASGAS). Kohe sõidu alguses möödus temast aga Jago Geerts (Belgia, Yamaha). Ring hiljem üritas sakslasest mööduda ka Tom Vialle (Prantsusmaa, KTM), kuid prantslase möödasõit oli sedavõrd agressiivne, et Laengenfelder leidis ennast rajakattelt. Lisaks temale kukkus ka meeste seljataga olnud Roan van de Moosdijk (Holland, Husqvarna) ning mõlema mehe sõit oli rikutud.

Geerts ja Vialle sõitsid seejärel teistel eest ära ja lõpetasid sõidu samas järjekorras. Finišisse kolmandal kohal jõudnud Kevin Horgmo (Norra, Kawasaki) sai viie kohalise karistuse ning langes kaheksandaks. Kolmas oli lõpuks Andrea Adamo (Itaalia, GASGAS).