"Kui nüüd tagantjärgi vaadata, siis tundub, et kõik oli väga lihtne," rääkis Tiidemann pärast Eesti 4:0 võitu, millega kindlustati Maailmaliiga II gruppi püsimajäämine.

"Kaks asja olid olulised: kuidas me Sinclairiga hakkama saame ja kuidas paar läheb. Selles olime üpris veendunud, et teise numbri vastu saame kaks võitu. 90%-lise tõenäosusega."

Jürgen Zopp alistas avapäeval 19-aastase Clement Mainguy 6:2, 6:4, 18-aastane Mark Lajal endast maailma edetabelis 563 kohta kõrgemal asetseva Colin Sinclairi (ATP 665.) 7:5, 7:5. Paarismängus said Zopp ja Raisma täna tulemusega 6:4, 6:2 jagu Sinclairist ja 40-aastaset Brett Baudinet'st.

Kui üldvõit oli juba kindlustatud, peeti veel üks üksikmäng, milles Vladimir Ivanov alistas Paapua Uus-Guinea 22-aastase mängija Matthew Stubbingsi 6:2, 6:2. Eesti tiimis oli veel Kristjan Tamm, kes väljakule ei pääsenud.

Tiidemann tahtis koondisse kutsuda ka Daniil Glinka ja USA ülikoolis õppiva Mattias Siimari. Kui kõik mehed saanuks tulla, oleks olnud üksjagu nuputamist, keda võtta, keda jätta.

"Eks tõenäoliselt läheb tulevikus natuke lihtsamaks. Vanemad mehed teevad võibolla üks-kaks matši veel. Sõltub vastasest ja asjaoludest, mis seisus nad on. Tahaks, et noored tuleks jõuliselt peale," ütles Tiidemann.

Vaata pikemat intervjuud Ekke Tiidemanniga videost!