33-aastane Johaug sõitis teistel eest juba pärast viiendat kilomeetrit ja tegi seejärel uhket soolosõitu. Poolel maal oli tema edu 45 sekundit ja 25 km vaheajapunktis juba poolteist minutit.

Lõpukilomeetritel sai Johaug tempo alla lasta. Finišijoonel edestas ta teise koha saanud Krista Pärmäkoskit (Soome) 19,4 sekundiga. Kolmas oli rootslanna Jonna Sundling (+32,3), kes edestas lõpuheitluses soomlannat Kerttu Niskaneni ja sakslannat Katharina Hennigut.

Johaug oli sportlaskarjääri lõpetamisest teatanud eile. "Ma tõesti ei taha selle teekonna lõppemist, kuid kõige jaoks on oma aeg ja ma arvan, et minu jaoks on saabunud just õige aeg teha midagi muud," sõnas Johaug. Norralanna rõhutas, et ka kohutav Ukraina sõda mõjutas tema otsust.

"Ukraina sõda muudab paljud asjad tähtsusetuks ja minu süda on Ukraina rahvaga, kes praegu võitleb oma vabaduse eest. Selle taustal ootan viimast võistlust oma kodus lipp rinnas ja olen tänulik kõige eest, mida sport on mulle andnud," lisas Johaug, kes taandub tippspordist selle hooaja järel.

Norralanna võitis eduka karjääri jooksul neli olümpiakulda - neist kolm tänavu Pekingis - ja 14 maailmameistritiitlit. MK-sarja üldvõidu on ta pälvinud kolmel korral, samuti on ta võitnud kolm Tour de Ski`d. Tänane võit oli talle MK-sarjas 81.