Reede pärastlõunal selgus, et Ufa Salavat Julajevist on lahkunud soomlased Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Juha Metsola ning taanlane Philip Larsen.

"Oleme kokkuleppel mängijatega lepingud lõpetanud. Täname neid meie klubis veedetud aja eest ja professionaalse panuse eest meie mängudes," teatas Salavat Julajevi klubi.

Juba varem oli Ufa meeskonnast lahkunud ja tagasi kodumaale sõitnud soomlane Markus Granlund.

Magnitogorski Metallurgi pressiesindaja Sergei Laskov kinnitas Championat.com-ile, et nende ridadest lahkub Soome väravavaht Jussi Olkinuora.

"Olkinuora lahkub KHL-ist - nagu teisedki Soome mängijad. Kui kõik lahkuvad, tähendab see, et asi on nende eest otsustatud. Spordi ja poliitika segiajamine on halb," ütles Laskov.

Üks anonüümseks jääda soovinud KHLi klubis mängiv soomlane on varem Ilta-Sanomatele rääkinud, milline hirmuõhkkond on klubides valitsenud pärast Ukraina sõja puhkemist.

"Siinne õhkkond on väga muutunud pärast seda, kui Venemaa tungis Ukrainasse. Sõda on tekitanud isegi hokiklubides hirmu tõsiasjadest valju häälega rääkida," ütles soomlane.

Tšerepovetsi Severstalis mängiv Eesti hokimees Robert Rooba on Delfile öelnud, et otsib klubist lahkumiseks võimalusi: "Praeguses olukorras pole mul võimalik Severstali eest play-off-mängudes väljakule minna, aga mind seob klubiga tööleping, mille tagajärgedeta lõpetamine pole lihtne. Klubiga suheldes otsime koos agendiga olukorrale lahendust. Olukord on erakorraline ja väga kriitiline."

Jaga
Kommentaarid