Pikki aastaid on spekuleeritud, et 38-aastane Kabajeva on Venemaa presidendi Vladimir Putini salaarmuke, kellel olevat riigijuhiga ka mitu ühist last. Mõlemad pooled on neid väiteid siiani kategooriliselt eitanud.

Erakonna Ühtne Venemaa parlamendisaadik Kabajeva andis neljapäeval uudisteagentuurile TASS intervjuu.

Kabajeva hinnangul on rahvusvahelise olümpiakomitee ja rahvusvahelise paraolümpiakomitee hiljutised otsused Venemaa sportlaste võistlustelt kõrvaldamise kohta ennekuulmatud sammud.

"Need on kõige häbiväärsemad sündmused spordiajaloos. Paljude spordiorganisatsioonide juhid on pikka aega olnud seotud paljude täiesti ebasportlike projektidega. Ja puhta spordi saavutamine pole neil õnnestunud," ütles 2001. aastal dopingu tarvitamise eest aastase võistluskeelu saanud Kabajeva.

"Nad ei eemaldanud võistlustelt ühtegi riiki, mis aitasid kaasa sadade tuhandete tsiviilisikute hävitamisele Jugoslaavias, Iraagis, Liibüas ja Süürias. Kuid nüüd on nad väga vihased, kui Venemaa otsustas kaitsta Donbassi ja Luhanskit natside eest," lisas venelanna, korrates Putini valeväiteid Ukrainas valitseva natsismi kohta.

Kabajeva leiab, et ka 2014. aasta Sotši olümpiamängude järel tehti venelastele liiga, kui nende dopingusportlastelt medalid ära võeti.

"Nad võtsid venelaste poolt Sotšis võidetud medalid ja määrasid sportlastele eluaegsed võistluskeelud, kuigi neil polnud mingeid veenvaid tõendeid. Rahvusvaheline spordikohus vabastas sportlased ja sundis ROK-i medalid tagastama," rääkis Kabajeva, vihjates mõnele üksikule taolisele keelu alt vabastamise juhtumile.

Jaga
Kommentaarid