Ševtšenko ise elab juba 13 aastat Londonis ja seal on ka tema abikaasa ning lapsed. Samas elavad vutilegendi lähisugulased endiselt Ukrainas.

„Olen uhke ukrainlane. Praegune hetk on minu riigile, minu inimestele ja minu perekonnale väga raske. Minu ema ja õde on jätkuvalt Kiievis. Seal on juhtunud kohutavaid asju. Inimesed surevad, lapsed surevad ja pommid langevad,” rääkis Ševtšenko.

„Olen üritanud oma ema ja õde veenda, et nad põgeneksid sõja eest, kuid nende vastus on kindel ei. Nad tahavad sinna jääda. Just selline ongi ukrainlaste hing. Peame selle sõja lõpetama. Vajame meditsiinilist abi ja toiduabi,” lisas Ukraina koondise endine peatreener.

Ševtšenko sõnul kaalus ta ka ise alguses Ukrainasse lendamist ja riigi kaitsjatega ühinemist, kuid leidis siis, et ta saab Londonis olles ukrainlaste jaoks rohkem ära teha. „Minu jaoks ei eksisteeri enam jalgpalli. Ärkan hommikul üles ja keskendun ainult Ukrainas toimuvale ning teen kõike, mida saan inimeste aitamiseks teha,” teatas ta.

Samas avaldas Ševtšenko, et Kiievist pääses tulema West Ham Unitedi jalgpalliklubi mängumehe Andri Jarmolenko abikaasa Inna ning nende ühine poeg. Jarmolenko olevat seepeale kiirkorras lennanud Varssavisse, et pereliikmetele piiri peale vastu minna.

Jaga
Kommentaarid