Abramovitši huvi Chelsea'st loobuda tõi esimesena päevavalgele USA-s elav Šveitsi miljardär Hansjörg Wyss.

"Abramovitš on Putini üks lähedasemaid nõuandjaid ja sõpru. Nagu kõik teised oligarhid, on ta paanikas. Abramovitš püüab Inglismaal oma villad maha müüa. Lisaks tahab ta kiirelt Chelsea'st lahti saada. Mina ja veel kolm inimest saime teisipäeval Abramovitšilt pakkumise Chelsea ostmiseks," rääkis harva intervjuusid jagav Wyss kolmapäeva hommikul ajalehele Blick.

Wyssi hinnangul küsib Abramovitš Chelsea eest esialgu liiga palju. Briti ajaleht Mirror kirjutas, et soovitud hind on 4,8 miljardit eurot, aga Abramovitš on nõus kuulama ka 3,6 miljardist eurost algavaid pakkumisi. Ent kolmemiljardilise pakkumise olevat venelane juba tagasi lükanud.

Abramovitš ostis Chelsea 2003. aastal 140 miljoni naelsterlingi eest. Pärast seda on klubi viiel korral tulnud Inglismaa meistriks ja kahel korral on võidetud ka UEFA Meistrite liiga, viimati eelmisel hooajal.

Venemaa poolt Ukrainas alustatud sõja tõttu on paljude Vene oligarhide vara Euroopa Liidu ja Ühendkuningriigi poolt külmutatud ja sama kardab väidetavalt ka Abramovitš.

***

Kolmapäeva õhtul teatas Abramovitš Chelsea kodulehel tehtud avalduses, et klubi saab tõepoolest uue omaniku.

Abramovitš lubas, et kogu müügist saadav puhastulu läheb tema õige pea ilmavalgust nägevale heategevusfondile. "See fond aitab kõiki Ukraina sõja ohvreid ning hõlmab nii kiireloomulist ja vältimatut abi kui ka pikemaajalise ravi kulutusi," selgitas Abramovitš.

Kas tema heategevusfond teeb vahet venelastel, ukrainlastel, sõduritel või tsiviilisikutel, Abramovitši ei täpsustanud.

Jaga
Kommentaarid