Eesti koondisesse kuuluvad tunamullu profikarjääri lõpetanud Jürgen Zopp (ATP 796.), Vladimir Ivanov (ATP 938.), Kenneth Raisma (ATP 1139.), Kristjan Tamm (ATP 1152.) ja Mark Lajal (ATP 1232.). Koondise kapten on Ekke Tiidemann.

Okeaania väikesaarte koondis on hoopis rahvusvahelisem: Colin Sinclair (Põhja-Mariaanid), Clement Mainguy (Vanuatu), Matthew Stubbings (Paapua Uus-Guinea), Matavao Fanguna (Tonga) ja Brett Baudinet (Cooki saared). Kaptenina juhendab koondist Vanuatilt pärit Aymeric Mara.

Mara rääkis võistluseelsel pressikonverentsil, et pole varem kodust nii kauges kohas võistlustel viibinud. "Teadsime, et Eesti asub Venemaa piiri ääres. Väga ilus koht on siin," sõnas vanuatulane. "See on kõige kaugem ja külmem koht, kus võistlenud oleme."

"Me tuleme kõik erinevatest riikidest, aga oleme varem üksteise vastu mänginud. Väikesaarte kommuun on üsna väike. Kui seal kuhugi jõuad, siis kõik teavad üksteist ja on omavahel mänginud," kirjeldas Mara Eestisse saabunud koondist.

Davis Cupi kohtumised toimuvad Tondi tennisekeskuses. "Oleme harjunud mängima välistingimustes, aga sisehallid sobivad ka. Seal on tegelikult lihtsam, tuul ja muud aspektid ei hakka segama," hindas kapten.

Mida teab Mara Eesti koondisest? "Isiklikult mängijaid ei tunne, aga nad on väga heal tasemel tugevad tennisistid. Meil on samuti head mängijad. Ootan põnevat ning head lahingut," vastas ta.

Maralt uuriti veel, kuidas talle kohalik toit maitseb. "Siin on hea ja soe toit, mis kulub külmaga ilmaga ära," muigas ta.

Aymeric Mara

Kes on Eesti esinumber?

Eestlaste kapten Ekke Tiidemann rääkis, et soovis lisaks neljale kohale tulnud mängjiatele koondisesse saada ka Mattias Siimari ja Daniil Glinka. Erinevatel põhjustel see aga ei õnnestunud.

"Kuu aega tagasi lasin mõtte lendu, et äkki Zopp siia tuua," sõnas kapten Eesti meeste tennise pikaaegse esinumbri kohta, kes 2020. aasta oktoobris karjääri lõpetas. "Ta on harjutanud ja mänginud ning on iseenesest heas vormis. Jürgen pakkus ise välja ja võtsin sellest kinni. Koosseisu vaadates on ta väga hea täiendus." Tiidemann lisas, et kõik koondisesse tulnud mängijad on terved ning vigastused neid ei vaeva.

Tiidemann pressikonverentsil välja ei öelnud, kes koondises esinumbri staatuses on. "Liiga täpselt pole veel paika pandud, homme õhtul teeme seda, aga mingeid mõtteid on," sõnas kapten, avaldades aga, et meeste paarismängus on tema esimeseks eelistuseks Zopp ja Raisma. Üksikmängude järjekorda ta ei avaldanud. "Viimasel hetkel otsustame. Valikuid on, võrdse tasemega mehi on küll."

Reedel tehakse mängudega algust kell 17, kui peetakse kaks üksikmängu. Laupäeval kell 13 algab paarismäng, millele järgnevad veel kaks üksikmängu.